Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Nők a projektmanagementben – „Gondolkodj férfi módjára, csak érezz nőként…”

2016-12-15

Történt 2016 tavaszán, a 25. Körkapcsoláson, hogy néhány hölgy összeismerkedett a rendezvény szünetében. A beszélgetés olyan jól sikerült, hogy 2016 októberében megrendezésre került egy zártkörű előadás, ahol a nők a projektmenedzsmentben kérdéskör került górcső alá.  

Az alkalmon Czifra Julianna, a Vodafone Magyarország projektvezetője prezentálta korábbi kutatási eredményét, mely Prónay Gábor blogján teljes hosszában olvasható.

2015-ös globális kutatások alapján szélsőséges arányokat fedezhetünk fel az általunk imádott szakmában, mely szerint a projektmenedzserek 80%-ban férfiak és csupán 20%-ban képviseltetik magukat a hölgyek ezen a szakterületen. A jó hír viszont az, hogy a tendencia javulni látszik, és egyre több nő dolgozik projektvezetőként.

A legtöbb kutatás célkeresztjében, így a mi beszélgetésünkben is, a fő kérdés, hogy van-e különbség női és férfi projektvezető között, és ha igen, vannak-e olyan női képességek, tulajdonságok, amelyek a projektet sikeresebbé tehetik. A választ a Mulenburg által készített kutatásból tudhatjuk meg, amit a NASA projektvezetői között készített el. Kvalitatív kutatása négy szempontból vizsgált meg 16 projektvezetőt: (1) demográfiai adatokat vizsgált, összehasonlította tanulmányi hátterüket, életkorukat, valamint a NASA-nál töltött éveiket, (2) MBTI személyiségteszttel elemezte a személyiségüket, (3) az érzelmi érettségüket pedig egy úgynevezett „ego-reziliencia” teszttel vizsgálta meg. Ezeket egészítették ki a (4) mélyinterjúk.

És mi a következtetés? A kutatás bebizonyította, hogy nincs jelentős különbség a női és férfi NASA projektmenedzserek között. Vagyis nemtől függetlenül mindenki ugyanolyan jól teljesített. De akkor hogy is van az, hogy a nők érzelmi alapon döntenek, hogy jobban kommunikálnak?És vajon az erősebb női érzelmi intelligencia is csak égből kapott tulajdonság?

A gender sztereotípiák megvizsgálásához GeertHofstede kutatását használtuk fel. GeertHofstede férfias és nőies értékekkel bíró kultúrákat definiált, és ebben az adott környezetben figyelte meg a női és a férfi szerepeket, továbbá azt, hogy hogyan sikerülhet női vezetőként, projektmenedzserként helytállni egy „inherensen maszkulin” szakmában. A kulcs: „Gondolkodj férfi módjára, csak érezz nőként, mert ez a kettőség csak benned van meg! 

A rendezvény kerekasztal-beszélgetésén jelen volt Köles Edit (SOS Gyerekfalu Magyarország Alapítvány), Schaub Erika (Generali Biztosító), Schöberl Krisztina (Hewlett Packard Enterprise) és Tanács Lajos (Derrick& Harry blog) is, akikkel – és természetesen a résztvevőkkel–tovább folytattuk a beszélgetést.

A kérdéskör aktualitását jelzi, hogy több külföldi média, mint a The New York Times és a hazai Derrick és Harry blog(Miért jobb projektvezetők a nők?)is épp egy hasonló témával rukkolt elő a közelmúltban.

A Női Klub legközelebbi rendezvényéről és a beszélgetés témájáról honlapunkon adunk majd hírt.

 

 

 Nők a projektmanagementben –  „Gondolkodj férfi módjára, csak érezz nőként…”
 Nők a projektmanagementben –  „Gondolkodj férfi módjára, csak érezz nőként…”
Nem tagunk még?
Regisztráció
x