Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

30. Körkapcsolás konferencia – beszámoló

2018-11-08

Az októberi kiemelt rendezvényünk volt a 30. Körkapcsolás Konferencia, ami egy kisebb mérföldkőt jelent a konferenciasorozat életében. Cserna József, a Magyar Projektmenedzser Szövetség elnökének bevezető előadásában vissza is tekintettünk erre a 29 alkalomra. Az első körkapcsolás konferencia 2003-ban volt, ahol a projektmenedzsmentet támogató eszközök témakörét járta körbe és 15 évvel később, már a jövőbe tekintettünk. Bemutattuk, hogy a technikai technológiai fejlődés hogyan éreztette hatását a szakmában, milyenek lesznek a jövő projektjei és hogyan dolgozik a projektmenedzserek fiatalabb generációja.

Konferenciánkon Tordai Balázs, az IVSZ előadója bemutatta az Ipar 4.0 projektet. Az Ipar 4.0 gyakorlatilag már minden területet érint és több ezer kkv-t mozgat. A kezdeti tapasztalatokról kaphattunk bővebb ismereteket.

Az előadást egy interaktív bemutató követte. Leveli András, üzlet és termékfejlesztési igazgató (LSK Hungária) előadásából megismerkedhettünk Kollaboráció 4.0 rendszerrel. Milyen technikák segíthetik a team munkákat. Hogyan tudunk a jelen eszközeivel a jövőbeni kihívásokat megoldani.

Interaktív percek után a jövő mobilitásáé volt a főszerep. Serrano Viktor, fejlesztési csoportvezető (Robert Bosch Kft.) előadásában a mobilitás változásán keresztül a fejlesztés kihívásaira is fény derült, majd bepillanthattunk az autóiparban megjelenő agilis fejlesztési módszertanokba.

Az első kör utolsó előadójaként Csépányi Tamás (T-system) betekintést nyújtott a CTRL szolgáltatás kialakításának projektmenedzsment oldali kihívásaiba. Személyes filozófiáján keresztül rávilágított a projekt megvalósítása során előkerült problémákra, kihívásokra, illetve bemutatta az arra adott válaszokat.

Németh György Valentin (E.ON) kezdte a második kört. Az E.ON 2016 év elejétől nemzetközi program keretében indítottja útjára a SCRUM működés, majd a Scaled Agile elterjesztését a szervezetben. A szervezeti adottságokból fakadóan az üzleti területek és az IT összhangjának és hatékony együttműködésének megteremtése volt az elsődleges feladat. Megismerhettük ennek az útnak a fő állomásait, tanulságait és aktuális állapotát.

Felforgatta a világot a digitális forradalom. Pereczes János, ügyvezető (MKB Fintechlab) abba engedett bepillantást, hogyan változnak meg a bankok az új ügyféligények és a változó technológiák következtében.

Szabó Edit, aki a Forbes sikeres 30 alatti listán szerepel és a BARE International marketingvezetője, megmutatta, hogy közösségi munkavégzés lehetséges online is. Milyen digitális rendszerek vannak, amik segítik a mindennapi munkavégzést, de mik lehetnek a buktatók.

Végül, de nem utolsó sorban Horváth Balázs, nagyon sikeres workshop keretében mutatta meg az agilis módszertant. Akik kitartottak és végig maradtak új ismeretekre is szert tehettek, csoportokban oldották meg a feladatokat.

A konferencián készült videót itt tekinthetik meg!

30. Körkapcsolás konferencia – beszámoló
Nem tagunk még?
Regisztráció
x