Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a Bosch

2018-09-24

A Bosch-nál világszerte jelenleg több mint 400 ezer munkatárs dolgozik technológiai megoldásokon az „Életre tervezve” szellemiségében. A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A cég idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves évfordulóját. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc leányvállalattal rendelkező vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2017-es üzleti évben a Bosch csoport teljes árbevétele 1304 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 244 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2018. január 1-jén több, mint 13 500 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A PMSZ-hez való csatlakozás a Bosch fenti vállalatcsoportjából elsődlegesen a Bosch Budapesti Fejlesztési Központot (Engineering Center Budapest) érinti, ahol járműipari fejlesztési projektek zajlanak, a vezetéstámogató rendszerektől kezdve, a gépjármű működését lehetővé tevő rendszereken át, egészen az önvezető járművekkel kapcsolatos fejlesztésekig. A fejlesztőközpontban több mint 2400 mérnök dolgozik kb. 300 projektvezető támogatásával, több mint 1000 projekten.

A Robert Bosch Kft. 2018 májusában csatlakozott a PMSZ-hez.

Mit vár a cég a csatlakozástól?

A cégcsoport kompetenciáinak szélesebb körű megismertetése elsősorban az IoT, ezen belül a mobilitási megoldások, az okos otthonok és az Ipar 4.0 területén.

A PMSZ szervezeti tagsági szolgáltatások közül melyek a leghasznosabbak?

A különböző ipari és szolgáltatási szegmensben dolgozó projekt szakemberek megismerése, az ő tapasztalatuk és meglátásaik beépítése a járműipari projektjeink vezetési módszertanába nagyban hozzájárulhat a projektjeink sikeres végrehajtásához. Leghasznosabbnak jelenleg a kapcsolati rendszer kialakítását és a kapcsolati tőke megalapozását látjuk. Mindemelett fontos, hogy aktívan be tudunk kapcsolódni a PMSZ szakmai munkájába rendezvényeken való részvétellel, mind hallgatóságként, mind előadóként.

A szervezet rendezvényeinek tematikája mennyiben illeszthető a cég és a munkatársak tevékenységébe?

A Bosch ECB-ben dolgozó projektvezetők létszámából és a projektjeink sokszínűségéből adódóan a rendezvények és szakembereink között mindig találunk kapcsolódási pontot. A rendezvényeken való aktív részvételt kiemelten támogatjuk a vállalaton belül.   

Hány főből áll a projektmenedzsment csapat és milyen feladatokat lát el?

Több mint 300 projektvezető dolgozik folyamatosan a projektjeinken. A Bosch projektmenedzsment alapelvei és működési modellje világszerte a PMI sztenderdjét követi, kiegészítve a járműipari szabványokban és a gépjármű gyártók által megkövetelt egyéb projektmenedzsment szabványokkal és módszertanokkal. A projektvezetést kiegészíti a magas szinten megalapozott műszaki-, mérnöki fejlesztési módszertani rendszer, problémamegoldó módszertanok, tudásmenedzsment eszközök és rendszerek, valamint szabvány követelményeknek való megfelelést támogató rendszerek alkalmazása. Munkánk során igyekszünk a legújabb vagy leghatékonyabb módszertanokat meghonosítani a legmagasabb szintű műszaki és informatikai támogatás mellett.

 
Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a Bosch
Nem tagunk még?
Regisztráció
x