Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Bemutatkozik új szervezeti tagunk, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda

2017-04-26

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. Európában egyedülálló, történelmi hagyományra visszatekintő, 2019-ben már 150 éves múlttal rendelkező intézmény. Története 1869 márciusában kezdődött a Központi Fordító Osztály létrehozásával. A második világháborút követően 1994-ig állami vállalatként működött, majd 100 százalékos állami tulajdonú részvénytársasággá alakult, felette a tulajdonosi jogokat jelenleg az Igazságügyi Minisztérium gyakorolja, az MNV Zrt. megbízásából. Az ISO minőségbiztosított állami fordítóiroda fő tevékenysége jogszabály alapján a hiteles fordítások készítése és fordítások hitelesítése. A budapesti központ mellett 3 területi képviselet és fiókirodáik az ország 27 pontján fogadják a megrendeléseket.

Az OFFI Zrt. 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Business Superbrands címet, valamint 2016-ban „Kiváló üzleti márka” kategóriában MagyarBrands díjat kapott. Cégünk megbízhatóságát a szigorú előírásoknak megfelelően kiérdemelt „NATO Beszállításra Alkalmas” cím is növeli.

Mikor csatlakoztak szervezeti tagként a PMSZ-hez?

2017-ben csatlakoztunk a PMSZ-hez.

Mit várnak a csatlakozástól?

Csatlakozásunk célja a továbbképzés és konzultáció lehetősége, projektmenedzsmentben tapasztalt szakemberekkel, valamint jó gyakorlatok megismerése. A külső szakmai támogatás és képzés segítheti a projekt alapú működésünk magas színvonalra emelését.

A PMSZ tagsági szolgáltatások közül melyek a leghasznosabbak az Önök számára?

A Teadélutánok rendszeres résztvevői vagyunk és folyamatosan böngésszük a Tudástár elérhető anyagait is. Figyelemmel kísérjük a projektmenedzser felkészültségi verseny feladatait és megoldásait, valamint a Szövetség honlapját, illetve tervezzük részvételünket a Szövetség által szervezett képzéseken is.

A PMSZ rendezvényei mennyiben illeszkednek cégük tevékenységéhez?

A „fordítási ágazatot” a szövetségben egyedül mi képviseljük. Társaságunk a 2002 óta az ISO 9001:2009 minőségirányítási szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezévben az OFFI megkezdte az ISO 17100 szabvány bevezetésére való felkészülést és az átállást a projekt alapú működésre. Munkatársainkat az OFFI Akadémia keretében folyamatosan képezzük projektmenedzsmentből is. Felkészülve intézményünk fennállásának 150. évfordulójára (2019. március 25.) elkészítettük középtávú intézményfejlesztési stratégiánkat, amely négy nagyobb projekt keretében modernizálja hiteles fordítással összefüggő tevékenységeinket.

Dolgoznak-e projektmenedzserek a cégben? Mennyien, milyen területen / eszközökkel / módszertanokkal?

A közelmúltban elfogadott középtávú intézményfejlesztési stratégiánkhoz kapcsolódóan már több projektmenedzser került kijelölésre a szervezetben. Jelenleg egy tanulási folyamat elején vagyunk, amelynek a kívánt célállapota lesz az, hogy a társaság összes tevékenysége projektalapon szerveződjön, jól képzett projektmunkatársak részvételével.

Bemutatkozik új szervezeti tagunk, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda
Nem tagunk még?
Regisztráció
x