Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Beszámoló a 2016-2017. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyről

2017-06-14

A PMSz 2016 őszén másodjára hirdette meg projektmenedzsment felkészültségi versenyét. A verseny most is fél évig tartott, a feladatok havonta kerültek kitűzésre, megoldásukra egy-egy hónap állt rendelkezésre A feladatok között négy olyan mini-esettanulmány volt, amelyekben problémákat és azok okait kellett azonosítani, valamint megoldási javaslatokat kellett megfogalmazni. A maradék két feladat pedig technikai, számolós jellegű volt.

A 2015-2016 évad tapasztalatai alapján ebben az idényben több lényeges módosítás volt a verseny kiírásában. Idén csak három évnél kevesebb tapasztalattal versenyzők jelentkezhettek, de akár verseny közben is; a résztvevők kezdő és gyakorló kategóriában indulhattak és a hat feladatra kapott pontszámaik közül a legmagasabb ötöt vettük figyelembe a végső sorrend megállapításakor.

A versenyre 17 egyetemi hallgató és 23 gyakorló projektmenedzser, összesen 40 fő jelentkezett. Nyolcan adták be mind a hat feladatra megoldást, négyen öt-öt feladatra. A feladatokat rendszerint kétfős értékelőcsapatok pontozták, a pontszámokat átlagoltuk.

A verseny komoly és kitartó munkát követelt meg a résztvevőktől. Az eddig két versenyévadban a lemorzsolódás dinamikája lényegében azonos volt, mint az az alábbi grafikonon látható:

A versenyzők jelentős része az utolsó pillanatra hagyta megoldásainak a beadását.

A verseny idén nagyon szoros lett. A kezdő kategóriában

I. helyezett: Till Nikolett
II. helyezett: Tóth János
III. helyezett: Torbágyi Vajk

lett; a IV. helyen Nagy Karina, az V. helyen Mecsei Mária végzett.

A gyakorló kategóriában

I. helyezett: Laczik Zsolt
II. helyezett: Vörös László
III. helyezett: Horváth Roxána

lett. A díjak átadására a 2017. június 8-án megrendezett PMSz Fesztiválon került sor.

A kategóriák győztesei a PMSz által adományozott emlékplakettet, a Szinergia Projekt-, Működés és Változásmenedzsment Kft. 2017-ben induló egyik nyílt projektmenedzsment programjukon ingyenes részvételi lehetőséget, az MKB Consulting által felajánlott 25 ezer forint értékű könyvutalványt valamint az Ericsson Magyarország Kft. által felajánlott külső akkumulátort kaptak.

A kategóriák II. és III. helyezettjei az az Ericsson Magyarország Kft. által felajánlott tárgyjutalmat, és a KPMG Hungária Kft. által felajánlott könyvjutalomban részesültek. Valamennyi helyezett PMSz pólót és az őszi Körkapcsolásunk ingyenes részvételi lehetőséget is megkapta. Gratulálunk a helyezetteknek!

A hűséges és kitartó versenyzőink munkáját a PMSz elnöksége idén is oklevéllel, valamint az őszi Körkapcsolásunkra szóló ingyenes részvételi lehetőséggel honorálta. Névsor szerint az alábbi versenyzőink részesültek ebben az elismerésben:

Farkas Anna
Gulyás Anett
Házi Ádám
Kiss Nóra
Maruzs Gergely
Pethő Judit
Slemmer Dóra
Szenteliki Cintia
Urbán Bernadett

A PMSz elnöksége oklevéllel köszönte meg a verseny szervezésében és lebonyolításában végzett munkáját Blaskovics Bálintnak, Czimbalmos Zsoltnak és Iványi Antalnak.

Klimkó Gábor
elnökhelyettes
 

Beszámoló a 2016-2017. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyről
Beszámoló a 2016-2017. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyrőlBeszámoló a 2016-2017. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyrőlBeszámoló a 2016-2017. évi projektmenedzsment felkészültségi versenyről
Nem tagunk még?
Regisztráció
x