Beszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciáról

2019-05-20

Kérem a következőt!

Beszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciáról

Életkori sajátosság, hogy az idősebb generáció idegenkedéssel fogadja az újabb generációk viselkedését. Természetes, hogy minden korszak felteszi magának az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Így tettünk mi is a „Generációváltás a projektmenedzsmentben” című 31. Körkapcsolás konferencián, ahol hat előadó, hat különböző szemszögből közelítve mutatta be a nagyon is időszerű témát és adott lehetséges iránymutatásokat, megoldásokat a generációváltás adta problémákra.

Az előadók között volt intergenerációs coach, HR szakember, pszichológus, cégalapító és az Y generációt képviselő nagyvállalati üzleti támogató menedzser is. A sokszor vidám hangulatú előadásokban elméleti és gyakorlati megközelítést is kapott a közönség, számos példával, esettel illusztrálva a generációs különbségek adta helyzeteket.

A konferencia szereplői áttekintést adtak a különböző generációk főbb jellemzőiről a Veterántól az Alfa generációig, magyarázatot keresve arra is, hogy az egyes, azonos időszakban születettek milyen mindenkit érintő élményeket élhettek át, milyen trendekbe születtek bele és ezekből adódóan milyen közös jellemzőik vannak. A jelenségek feltárása mellett a munkahelyeken történő generációváltásra fókuszálva a közönség sok hasznos tanácsot kapott arra, hogyan viszonyuljon az újabb, elsősorban az Y generációhoz, miben van szükség változásra ahhoz, hogy az együttműködések hatékonyak és harmonikusak legyenek és milyen stratégiával tarthatóak meg a munkahelyeken az Y generáció képviselői. Sok szó esett partnerségről, választási lehetőségről, reakcióidő radikális rövidüléséről, az oktatás megváltoztatásáról, nyitottságról, elfogadásról, rugalmasságról.

A tipizálás mellett az előadók természetesen arra is felhívták a figyelmet, hogy nézzünk a generációk mögé, hogy valójában nincs tiszta generáció és nagyon sokféleképpen működhetnek maguk az azonos generációhoz tartozók is.

A konferencia egyik legnagyobb hozadéka az volt, hogy többféle perspektívából láttatta a jelenségeket, képes volt megmutatni, hogy ne csak a saját szemüvegünkön keresztül lássuk a világot, mert egy másik generáció egészen mást lát meg belőle és belőlünk is. A legfontosabb útravaló, amit szinte minden előadó elmondott, hogy a meghallgatás és beszélgetés kezdeményezése az egyik alapvető kulcsa az Y generációhoz való harmonikus kapcsolódásnak. A legnagyszerűbb talán az, hogy mindez a mostban zajlik, így felelősségünk és a pozitív változásban lehetőségünk is van.

A konferencia az előadásokkal még nem ért véget. Cserna József PMSZ elnök egy nagyszabású kutatás eredményeiről számolt be és mutatta be a „Projektmenedzsment körkép 2018” kiadványt. Ugyancsak a konferencián adta át a zsűri a PMSZ projektmenedzsment feladatmegoldó verseny 2018-2019 díjaikat a verseny győzteseinek. A program zárásaként pedig „100 év projektmenedzsment tapasztalat” címmel a közönségből szerveződő csapatok vetélkedtek egymással és több versenyszám mellett alkottak élőképeket a PM jövőjéről.

Az elhangzott előadások PPT-i elérhetőek Tudástárunkban. Hozzáférést az oldalon történő regisztráció ellenében biztosítunk.

Képgaléria elérhető itt >>

Hangulatvideó a konferenciáról egy percben.

Hangulatvideó a konferenciáról 2 perceben.

Kövessenek bennünket Facebook, LinkedIn, Youtube csatornáinkon, ahol további videós tartalmakat, képes beszámolókat osztunk meg a konferenciáról.

Beszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciáról
Beszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciárólBeszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciárólBeszámoló a 31. Körkapcsolás konferenciáról
Nem tagunk még?
Regisztráció
x