Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Generációk közötti tudástranszfer 1.0

2018-11-21

A Tehetség és Tudás Központ Alapítvány egy három részből álló rendezvény sorozatot indít a generációk közötti tudástranszferről, melynek első része 2018. november 29-én lesz. A három rendezvény egymásra épülő információval dolgozza fel a munkahelyi tudástranszfer témakörét, de külön-külön is érdekesek és sok új információt adnak a téma iránt érdeklődőknek.  
Alapítványunk fő tevékenységi területe a kollektív tudásmegosztás elősegítése, a generációk közötti híd építése előadások szervezésével, oktatással, képzéssel.
Munkacsoportunk júliusban indította el online kutatását a témában. Elsősorban a juniorok (16-25 évesek) és a szeniorok (45 év felettiek) véleményére voltunk kíváncsiak, hogy hosszabb távon segítséget tudjunk nyújtani az egyéneknek, szervezeteknek a témában. A kutatás fő támogatója a Borealis Catalyst Group.  
Rendezvény sorozatunkat a kutatásból nyert információ megosztásával, valamint a témában elismert szakemberek meghívásával indítjuk útjára.
Szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy a kérdőív kitöltésével támogattad munkánkat, ami lehetővé tette, hogy ez a rendezvénysorozat elindulhat.

Generációk közötti tudástranszfer 1.0
 
1. A tudás fogalma  
„Többet tudunk, mint amit képesek vagyunk szavakba önteni.” Michael Polanyi írta le ezt először abban a könyvében, melybe a tacit tudás fogalmát definiálta. De mit is tekintünk tudásnak, és mit jelent az, hogy tacit? Ebben segít minket tudáshoz előadónk, Velencei Jolán, egyetemi docens.
 
2. A generációk együttélése és menedzselése a munkahelyen
Vannak munkahelyek, ahol 3-4 generáció dolgozik egy együtt. Cél az idősebb munkavállalók munkaképességének fenntartása, a fiatal munkavállalók sikeres integrációja, és a tudás szisztematikus átadása a nemzedékek között.  Ezzel kapcsolatosan osztja meg tapasztalatait velünk Katona Melinda szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner és coach, a Borealis ügyvezetője.  
 
3. „A generációk közötti tudástranszfer” - Online kutatásunk eredményei
Pillanatképek a generációk közötti tudástranszfer mai magyarországi helyzetéről Kiss Aranka szervezetfejlesztő, pszichológus tolmácsolásában. 

Az esemény időpontja: 2018. november 29. (csütörtök) 18:00-20:00 óra. Érkezés: 17:30-tól.
Helyszín:  GE Váci Greens Irodapark C épület (konferenciaterem)
Cím:  1138. Budapest, Váci út 117-119.
 
Az épületbe való belépéshez előzetesen meg kell adnunk a nevet, e-mail címet és a cégnevet. Ezért fontos, hogy a zökkenőmentes bejutás és a pontos kezdés miatt minden érdeklődő előzetesen regisztráljon legkésőbb november 28-ig!
 
Az eseményen való részvétel a Borealis Catalyst Group és a GE jóvoltából díjtalan.  
 
Regisztráció az eseményre

Generációk közötti tudástranszfer 1.0
Nem tagunk még?
Regisztráció
x