IT projektmanagementről a Digitális Székelyföld Konferencián

2019-10-02

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség is képviselte magát a szeptember 16-29. között Marosvásárhelyen tartott Digitális Székelyföld Konferencián. Cserna József PMSZ elnök és Kiss Mihály, a szövetségünk elnökhelyettese az Innobyte Kft. képviseletében a szeptember 27-i „IT projektmanagement” című kerekasztal beszélgetésben vettek részt.

„A technológiai fejlődés és az egyre türelmetlenebb üzleti világ változásra kényszeríti a klasszikus informatikai projektmenedzsmentet is. Amíg az elmúlt időszakban az informatikai beszállítok és cégek egyre inkább agilis módszerek tökéletesítésén gondolkodtak, a nagyvállalatok folyamatosan küszködtek a klasszikus “waterfall” kabátjukat levetkőzni. De a gyakorlati területeken bevezetett MI alapú megoldások is egyre inkább előtörnek.”

Az eszmecsere során olyan kérdésekre keresték a választ, mint például: Milyen reális eséllyel alkalmazható a mesterséges intelligencia a PM-ben? Mennyire vagyunk távol a valós projekt modellekből tanult MI által menedzselt projektektől? Mennyire lehet egyáltalán a menedzsment és döntéshozói technikákat és procedúrákat automatizálni? Hol lesz az ember –  “human in the loop”  – szerepe egy MI által levezényelt projektben?

A beszélgetésben Hargitay Tamás, LGT Projekt és Szélyes Levente, Codespring vettek még részt, moderátor Bihari Béla, Gnome Design, IT Plus Klaszter volt.

Forrás

 

IT projektmanagementről a Digitális Székelyföld Konferencián
Nem tagunk még?
Regisztráció
x