Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

PDU pontok regisztrálása a 21. Körkapcsolásért

2014-06-04

A PMP minősítéssel rendelkezők számára hasznos információ, hogy a 2014. május 30-án lezajlott Körkapcsolás rendezvényen 3,75 PDU volt szerezhető. A pontokat a tényleges részvétel alapján online mindenki maga regisztrálhatja az ismert alábbi módon.

1. A www.pmi.org honlapon az egyéni bejelentkezés után válasszuk a „Certification" menüpontot a horizontális menüből, és ezen belül a „Maintain your certification: earn and report PDUs" lehetőséget. Ezt követően klikkeljünk rá a „Riport PDUs" gombra.

2. Ekkor megjelenik a „Continuing Certification Requirements System" feliratú oldal, ahol a PDU pontok jelentése elvégezhető. Válasszuk itt a bal oldali menüpontban: „Report professional development units (PDUs)" lehetőséget.

3. Ezt követően válasszuk ki a „Select PDU Category" sorban a következőt: „Cat A: Registered Educational Provider / PMI component", majd az alatta megjelenő sorban a „Find an Activity (course or event)" lehetőséget és kattintsunk a „Next" gombra.

4. Írjuk be a „Provider number" mezőbe: C284 (Ez a PMI Budapest, Magyar Tagozat azonosítója.) Kattintsunk a „Search" gombra: a megjelenő listából válasszuk ki az adott rendezvény kódszámát, jelen esetben: KK021.

5. Válaszoljuk meg a következő oldalakon megjelenő kérdéseket. A megjelenő maximális PDU számnál több nem adható meg. Mindenki annyit írjon, ahány órát a szakmai programon ténylegesen ott volt, az időt szünetek nélkül kell számolni (1 óra = 1 PDU, negyedóra és ennek többszörösei megengedettek). Az utolsó oldalon nyilatkozunk, hogy az adatok pontosak.

6. Ezt követően a PMI jóváhagyja a PDU regisztrációt (ez kis időt igénybe vehet), és ezt követően ez az adat szerepelni fog a pontszám összesítőnkben, amelyet ugyancsak „Continuing Certification Requirements System" feliratú oldalon tekinthetünk meg.

A fentihez hasonló módon regisztrálhatók a többi Körkapcsolás rendezvényen és az Art of Projects konferencián való részvételért járó pontok is.

A szakmai teadélutánok és a PMPub rendezvények szakmai programjai alapján is lehet PDU pontokat gyűjteni. Ez a fentiekhez hasonlóan, de annál kicsit egyszerűbben történik:

Az első két lépés után válasszuk a „PDU Category: Cat A: Registered Education Provider/PMI Component" opciót, és ezen belül a következőt: „Activity type: Report a component 1-2 PDU event". Adjuk meg a kért adatokat: „Component ID: C284" (ez alapján automatikusan kitöltődik ez is: „Component Name: PMI Budapest, Hungarian Chapter"). Az „Activity Title" rovatba írjuk be a rendezvény nevét, például PMPub. Adjuk meg az időpontot: a „Date Started" és a „Date Completed" nyilván ugyanazon napra fog esni. A „PDU Claimed Quantity" rovatba írjuk be a PDU pontok számát, ami itt is a szakmai programon való tényleges részvétel nettó idejének felel meg (szünetek nélkül), negyedórás pontossággal (kerekítve). Ez a szám rendszerint 1,25 és 1,50 között mozog.

A fenti esetekben azért használható a „Category A" lehetőség, mert a PMI Magyar Tagozat az események rendezőjeként vagy társrendezőjeként szerepel. Más szakmai rendezvények esetében, ahol ez nem áll fenn (például PM Fórum), a „Category B" opciót választva rögzíthetők a PDU pontok a PMI honlapon kért adatok értelemszerű megadása mellett. Az általános szabály itt is az, hogy csak a szakmai kommunikáció tényleges idejét lehet PDU pontként regisztrálni (0.25-re kerekítve). A későbbi esetleges audit céljára feltétlenül ajánlatos megőrizni a részvételt és a programot igazoló papírokat.

A regisztrálás a hároméves megújítási ciklus alatt bármikor (visszamenőlegesen is) megtörténhet. A PMP és más minősítésekkel, valamint a PDU pontokkal kapcsolatos részletes ismertetők a PMI honlapról tölthetők le: http://www.pmi.org/en/Certification/Project-Management-Professional-PMP.aspx.

 

 

PDU pontok regisztrálása a 21. Körkapcsolásért
Nem tagunk még?
Regisztráció
x