Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

PDU PONTOK REGISZTRÁLÁSA A 22. KÖRKAPCSOLÁSÉRT

2014-11-25

Tájékoztató a PDU pontok regisztrálásáról

A november 20-án lezajlott 22. Körkapcsolás rendezvényen 4 PDU pont volt szerezhető. A pontokat a tényleges részvétel alapján online mindenki maga regisztrálhatja az alábbi módon.
 
1. A www.pmi.org honlapon az egyéni bejelentkezés után válasszuk a „Certification” menüpontot a horizontális menüből, és ezen belül a „Maintain your certification: earn and report PDUs” lehetőséget. Ezt követően klikkeljünk rá a „Riport PDUs” gombra.

2. Ekkor megjelenik a „Continuing Certification Requirements System” feliratú oldal, ahol a PDU pontok jelentése elvégezhető. Válasszuk itt a bal oldali menüpontban: „Report professional development units (PDUs)” lehetőséget.

3. Ezt követően válasszuk ki a „Select PDU Category” sorban a következőt: „Cat A: Registered Educational Provider / PMI component”, majd az alatta megjelenő sorban a „Find an Activity (course or event)” lehetőséget és kattintsunk a „Next” gombra.

4. Írjuk be a „Provider number” mezőbe: C284 (Ez a PMI Budapest, Magyar Tagozat azonosítója.) Kattintsunk a „Search” gombra: a megjelenő listából válasszuk ki az adott rendezvény kódszámát, jelen esetben: KK022.

5. Válaszoljuk meg a következő oldalakon megjelenő kérdéseket. A megjelenő maximális PDU számnál több nem adható meg. Mindenki annyit írjon, ahány órát a szakmai programon ténylegesen ott volt, az időt szünetek nélkül kell számolni (1 óra = 1 PDU, negyedóra és ennek többszörösei megengedettek). Az utolsó oldalon nyilatkozunk, hogy az adatok pontosak.

6. Ezt követően a PMI jóváhagyja a PDU regisztrációt (ez kis időt igénybe vehet), és ezt követően ez az adat szerepelni fog a pontszám összesítőnkben, amelyet ugyancsak „Continuing Certification Requirements System” feliratú oldalon tekinthetünk meg.
 
A fentihez hasonló módon regisztrálhatók a többi Körkapcsolás rendezvényen és az Art of Projects konferencián való részvételért járó pontok is. A november 6-án megrendezésre került Art of Projects 2014 rendezvény esetében a kódszám PMIHU021 és maximum 7 PDU regisztrálható.  A november 7-én lezajlott MasterClass kódszáma PMIHU022 és a részvételért maximum 8 PDU regisztrálható.

A szakmai teadélutánok és a PMPub rendezvények szakmai programjai alapján is lehet PDU pontokat gyűjteni. Ez a fentiekhez hasonlóan, de annál kicsit egyszerűbben történik:

Az első két lépés után válasszuk a „PDU Category: Cat A: Registered Education Provider/PMI Component” opciót, és ezen belül a következőt: „Activity type: Report a component 1-2 PDU event”. Adjuk meg a kért adatokat: „Component ID: C284” (ez alapján automatikusan kitöltődik ez is: „Component Name: PMI Budapest, Hungarian Chapter”). Az „Activity Title” rovatba írjuk be a rendezvény nevét, például PMPub. Adjuk meg az időpontot: a „Date Started” és a „Date Completed” nyilván ugyanazon napra fog esni. A „PDU Claimed Quantity” rovatba írjuk be a PDU pontok számát, ami itt is a szakmai programon való tényleges részvétel nettó idejének felel meg (szünetek nélkül), negyedórás pontossággal (kerekítve). Ez a szám rendszerint 1,25 és 1,50 között mozog.

A fenti esetekben azért használható a „Category A” lehetőség, mert a PMI Magyar Tagozat az események rendezőjeként vagy társrendezőjeként szerepel. Más szakmai rendezvények esetében, ahol ez nem áll fenn (például PM Fórum), a „Category B” opciót választva rögzíthetők a PDU pontok a PMI honlapon kért adatok értelemszerű megadása mellett. Az általános szabály itt is az, hogy csak a szakmai kommunikáció tényleges idejét lehet PDU pontként regisztrálni (0.25-re kerekítve). A későbbi esetleges audit céljára feltétlenül ajánlatos megőrizni a programot és a részvételt igazoló papírokat, estleges elektronikus dokumentumokat.

A PDU pontok regisztrálásához részvételi igazolásra nincs szükség, esetleges audit alkalmával azonban igazolni kell a részvételt. A részvételt a rendezvény (fő)szervezője igazolhatja. A PMI Magyar Tagozat a rendezvényeiről részvételi igazolást nem ad, csak kérésre kizárólag PMI audit esetén, a jelenléti ív vagy más jelenléti bizonyíték (pl. regisztrálás és résztvevői vélemény-visszajelzés, számla, fotó stb) alapján.

A regisztrálás a hároméves megújítási ciklus alatt bármikor (visszamenőlegesen is) megtörténhet. A PMP és más minősítésekkel, valamint a PDU pontokkal kapcsolatos részletes ismertetők a PMI honlapról tölthetők le: http://www.pmi.org/en/Certification/Project-Management-Professional-PMP.aspx

PDU PONTOK REGISZTRÁLÁSA A 22. KÖRKAPCSOLÁSÉRT
Nem tagunk még?
Regisztráció
x