Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

TISZTSÉGVISELŐ VÁLASZTÁS jelöltek 2015.

2015-04-03

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség 2015. április 15-én tisztújító közgyűlést tart, ahol a következő három évre választ tisztségviselőket:

elnököt (1 fő), titkárt (1 fő), elnökhelyettest (5 fő), etikai bizottsági elnököt (1 fő), etikai bizottsági tagot (2 fő), számvizsgáló bizottsági elnököt (1 fő) és számvizsgáló bizottsági tagot (2 fő).

A jelölésre jogosult tagjaink erről külön hírlevélben is értesülnek.

Jelölésre a formanyomtatvány pontos kitöltésével és visszaküldésével van lehetősége legkésőbb 2015. április 7-ig. A jelölés módjáról és lebonyolításáról bővebben a jelölési útmutatóban olvashat. Számítunk az arra jogosult tagjaink aktív közreműködésére!

A közgyűlés helyszíne: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.

 

Tisztújító Közgyűlés 2015. - Jelöltek

Elnökség

Elnök jelölt: Cserna József

Titkár jelölt: dr. Kupás Tibor

Elnökhelyettes jelöltek:
Boros Áron
dr. Klimkó Gábor
Varga Brigitta
Fodor Andrea

Kiss Mihály

Számvizsgáló Bizottság

Elnök jelölt: Szilágyi László

Tagjelöltek:
Molnár Béla
Nagyné Kozák Melinda

Etikai bizottság

Elnök jelölt: Ternyik László

Tagjelöltek:
Czibók Zoltán
Horváth György

A Tisztújító Közgyűlés jelöltjeinek rövid bemutatkozó anyagai:

Elnök jelölt:

Cserna József

1985-n az ELTE progremtervező matematikus szakán végeztem. Az azóta eltelt időben több hazai és külföldi cégnél töltöttem be vezető pozíciót. (Paksi Atomerőmű, Bechtel, Budapesti Értéktőzsde, Synergon, Eurobroadband, Expertive). 

Több mint 20 éve foglalkozom projektmenedzsmenttel. Sok éven keresztül vezettem hazai és nemzetközi csapatokat, szervezeteket, amelyek projektorientált működést valósítottak meg.

 • Több évet töltöttem az USA-ban és dolgoztam több nyugat-európai országban komplex nagy beruházási és IT projekteken.
 • Fő szakmai területeim: vezetői tanácsadás, projektkultúra-fejlesztés, és szervezetfejlesztés. 2001-ben alapítottam meg az Expertive Kft.-t, amely mint független tanácsadó cég a portfolió-, program- és projektmenedzsment, illetve a vezetői tanácsadás területén tevékenykedik azóta is sikeresen.
 • 2003-ban Magyarországon először szereztem meg az International Project Management Association nemzetközi minősítő rendszerében a legmagasabb IPMA A szintet jelentő „Projektek igazgató” címet.
 • 2002 óta vagyok tagja a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökségének, és 2005 óta pedig a szervezet elnöke

Titkár jelölt:

dr. Kupás Tibor

A BME villamosmérnöki diploma (1992) után doktori dolgozatom témája a projektek informatikai támogatása (1996).

Azóta informatikai és üzletviteli tanácsadással foglalkozom különböző cégeknél (ARAMIS, OLAP, IFUA).

Az utóbbi években projektmenedzsment-kultúra fejlesztési projekteket vezettem különböző iparágakban magyar és nemzetközi cégeknél.

 • Jelentős oktatási tapasztalatom magyar és angol nyelvű vállalati kihelyezett képzésekből, a BME Információ és Tudásmenedzsment Tanszékének Adjunktusaként (2000-2007) végzett munkából és a Corvinus Egyetemen meghívott előadóként 2009 óta gondozott nappali és esti posztgraduális kurzusaiból származik. 2004 óta tagja a PMSZ-nek.

Elnökhelyettes jelöltek:

Boros Áron

1998-ban végztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1998-tól egészen napjainkig az OTP Bankcsoport alkalmazásában állok.2003-tól a Kereskedelmi Banki Igazgatóság főosztályvezetőjeként dolgoztam, ahol feladatom az uniós forrásokkal kapcsolatos kereskedelmi banki tevékenység irányítása volt.

2004-től párhuzamosan a banki tevékenységgel az OTP Hungaro-Projekt Kft . ügyvezetőjeként uniós forrásokkal kapcsolatos és egyéb finanszírozási tanácsadási tevékenységért felelek.

 • 2015-ben a Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolában szerzetem doktori fokozatot „summa cum laude” minősítéssel.
 • A Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökhelyetteseként 2012 óta vesz részt a szervezet szakmai irányításában, fő feladata a szervezeti tagság kezelése.  

dr. Klimkó Gábor

1984-ben végeztem okleveles programtervező matematikusként az ELTE TTK-n. Pályámon rendre programozó, rendszerelemző, minőségbiztosító majd projektmenedzseri feladatokat kaptam.

1991-ben képeztek ki a PRINCE2 projektmenedzsment módszertan használatára, amelyet a gyakorlatban használtam, illetve a központi közigazgatásban oktattam.

 • 2004-2006 között egy hitelesítés-szolgáltató létrehozásának menedzselésében vetem részt, 2006-tól 2010-ig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Közigazgatási Reformprogramok Irányító Hatóság szakértőjeként elektronikus közigazgatás-fejlesztési projektek kiválasztásával, tervezésével és követésével foglalkoztam.
 • 2010 óta vagyok okleveles projektmenedzser (Project Management Professional), valamint a PMI Budapest Chapter tagja. Több mint tíz éve a Budapesti Corvinus Egyetem részállású oktatójaként projektmenedzsmentet is oktatok. 2006 óta vagyok PMSz tag, 2014-től pedig a PMSz elnökségi tanácsadójaként tevékenykedtem.

Varga Brigitta

Kommunikációs projektek támogatásával és menedzselésével foglalkozom közel 13 éve.

Reklámügynökségi tapasztalatomat a Café Communications-­‐ban kezdtem, ahol ügyfélkapcsolati vezetőként stratégiai tanácsadással, márkaépítéssel, integrált kommunikációs projektek menedzselésével foglalkoztam, majd a cég new business tevékenységének fejlesztésében vettem részt.

 • 2014 őszétől független tanácsadóként márkák építésével és kommunikációs támogatásával foglalkozom.
 • Kiemelkedő projektjeim:
  • OTP Bank rebranding kampány teljes koordinációja, projektmenedzselése (2007)
  • Prima Primissima Díj rebranding (2013)
  • Liget Budapest márka kommunikációs projektmenedzselése, támogatása (2014-­)

Fodor Andrea

1991-ben végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, de Business Coach diplomával (BKF, 2011), és team coach képesítéssel is rendelkezem.

Vezetőként főkönyvelői, kontrolling igazgatói, program-menedzseri, valamint befektetési szolgáltatási területeken gazdasági vezetői pozíciókban dolgoztam.

Később, 2003 és 2009 között projektvezetőként és tanácsadóként vettem részt több informatikai és pénzügyi projekten.

 • Szakmai pályafutásom során kb. 25 nagyobb, és több kisebb projektben vettem részt, szponzorként, projektvezetőként, program menedzserként, szakmai vezetőként, üzleti felelősként, illetve szakértőként, tanácsadóként.
 • Vezetőként mindig foglalkoztatott a vezetéselmélet. A projektek során többször is volt alkalmam tehetséges, lelkes és belülről motivált csapatokkal komoly értéket létrehozni.
 • Ugyanakkor számtalanszor találkoztam azzal, hogy túlterhelt, alulmotivált és a változásokkal szemben ellenálló csapatokkal milyen nehéz a célokat elérni. Projektvezetőként azt is megtapasztaltam, hogy mi kell ahhoz, hogy hatalom és vezetői eszközök nélkül eredményeket lehessen elérni. 
 • 2012 óta az ebből nyert tapasztalatokat kamatoztatva a Projektcoach Kft. keretein belül kollégáimmal együtt a cégek projektmenedzsment kultúrájának fejlesztését, a támogató környezet megteremtését, ehhez kapcsolódóan a minél nagyobb értékteremtéshez szükséges szemlélet erősítését, és a projektekben dolgozók személyi és szakmai  fejlődését támogatjuk.

Kiss Mihály

2001-ben végeztem mérnök-informatikusként, szakmai pályámat  mérnökként kezdtem, majd néhány év elteltével váltottam a projektmenedzsment szakma irányába.

2008 áprilisában csatlakozotam a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. projektmenedzsment csapatához, ahol nagy komplexitású, stratégiai projektek vezetése mellett a PM szervezet egyik szakmai csoportjának vezetését láttam el.

 • 2011 óta a központi Projektmenedzsment szervezet vezetője vagyok, immár a T-Systems Magyarország Zrt. színeiben, ami magában foglalja a T-Systems elődszervezeteinek projektmenedzsment kompetenciáit.
 • Jelenlegi fő feladataim az Ügyfelek folyamatos magas szintű kiszolgálásának biztosítása mellett az integrált projektmenedzsment kultúrának és szolgáltatásnak a fejlesztése.
 • 2013-ban megszereztem az IPMA A, az „okleveles projekt igazgatói” minősítést. Rendszeres résztvevője vagyok a hazai projektmenedzsment fórumoknak.

 

Számvizsgáló Bizottság:

Elnök jelölt:

Szilágyi László 

A projekttervezés, projektirányítás és projekt kontrolling szakterületen egyedi 'know how'-ra épülő megoldások kidolgozásában, piacra vitelében és kereskedelmi munkáiban vettem részt.

Gyakorlati tapasztalataim vannak projektmenedzsment szoftverek bevezetésében, használatában, üzemeltetésében. A kereskedelmi munka megelőzi vagy része a projekt megvalósításnak.

 • Mindkét szakterület ismerete, a lehetséges szakmai szinergia unikális megoldásokat eredményez munkáim során.
 • 13 év a Synergon csoportban, 12 év saját vállalkozásokban eltöltött tapasztalat áll mögöttem vállalatmenedzsment, projektmenedzsment, annak oktatása, projekt kontrolling, kereskedelmi szervezetek fejlesztése és üzemeltetése, IT-hez kapcsolódó tanácsadási feladatok ellátása területén.

Tagjelöltek:

Molnár Béla

1996-ban végeztem az ELTE-n mint matematika-fizika-informatika szakos tanár. Projektmenedzseri pályafutásomat a Siemensnél kezdtem, eleinte szoftverfejlesztési, majd komplex IT rendszerintegrációs projektek vezetésével.

Később én lettem felelős a projektmenedzsment és projektportfolió menedzsment módszertan fejlesztéséért. Ezt követően az Expertive Kft-ben módszertani tanácsadással foglalkoztam, majd 2007-től 2014 végéig a K&H Csoport központi projektirodáját vezettem.

 • Mindezek mellett 2009 és 2012 között elnökségi tagként vettem részt a PMSZ munkájában.
 • A projektmenedzsmenttel kapcsolatos érdeklődésem súlypontja a pályám során folyamatosan haladt a vállalati stratégia kialakítása és egységes portfolióként történő végrehajtása felé.

Nagyné Kozák Melinda

2002-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen biomérnökként (MSc).

Projektmenedzseri munkámat az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-nél kezdtem kutatás-fejlesztési területekhez kapcsolódóan.

 

 • Jelenleg az Ateknea Solutions Hungary Kft.-ben dolgozom műszaki projektmenedzserként EU által támogatott innovatív környezetvédelmi projekteken.
 • 2009 óta vagyok PMSZ tag.

Etikai Bizottság:

Elnök jelölt:

Ternyik László

1992-ben informatikusként végeztem a BME Villamosmérnöki karán, majd 1996-ban ugyanott szereztem „Gazdasági mérnök, menedzser” másoddiplomát, projektmenedzsment szakirányon.

Ezt követően két évig dolgoztam szoftvermérnökként, majd 1994-ben alapító tulajdonosa voltam az AAM Tanácsadó Kft.-nek, ahol 2000-ig dolgoztam, majd rövid kitérő után (IFUA Horváth és Partners, ügyvezető), 2001-ben társaimmal megalapítottuk a Clarity Consulting Kft.-t, ahol azóta is tanácsadóként dolgozom. 

 • Az elmúlt 20 évben folyamatosan multi-projekt környezetben dolgoztam tanácsadó cégek ügyvezetésében. 
 • 1999 és 2005 között a PMSz elnöki tisztjét töltöttem be, 2002-ben részt vettem a PMI Budapest Chapter megalapításában, melynek 2002-2005 időszakban alelnöke voltam.
 • 2005 óta az Etikai Bizottság elnökeként veszek részt a PMSz munkájában. Dr. Görög Mihály szerzőtársaként jegyzem az „Informatikai projektek vezetése” című könyvet (Kossuth Kiadó, 2001).

Tagjelöltek:

Czibók Zoltán

2014. november 1-jétől töltöm be a HP Vállalati Szolgáltatások üzletág magyarországi vezetését. A végzettségem  mérnök-tanár, 2003-ban szereztem MBA fokozatot. PMP és ITIL Master minősítéssel rendelkezem.

1997-ban csatlakozotam a Compaq, majd a HP által felvásárolt Digitalhoz. Ezt követően különböző vezetői feladatokat láttam el a Compaq/HP/EDS cégek összeolvadásait követően. 2010 óta vezetem a vállalati szolgáltatások alkalmazási területét.

 • 2000 óta a Magyar Projektmenedzsment Szövetség, és 2006-tól az etikai bizottság tagja vagyok. 2002 óta a Project Management Institute magyar tagozatának alapító titkára, majd elnökségi tagja vagyok.

Horváth György

Az egyetemi diploma megszerzését követően az építés-kivitelezésben szerzetem tapasztalatokat.

Több nagyberuházás létesítményi főmérnöke voltam:  a Bélapátfalvi Cementgyár építése, a Tiszai Vegyi Kombinát területén több üzem és gyár épület felépítése. 

A rendszerváltást követetően az ÓBUDA-ÚJLAK Beruházás - szervező és Fővállalkozó Kft-nél helyezkedetem el, és azóta is ott dolgozom.

 • Itt is több olyan beruházás előkészítésében vettem részt, amelyek jelentőségükkel, nagyságrendjükkel kitűnnek az átlagos beruházások közül.
 • 1996 óta vagyok tagja a Magyar Projektmenedzsment Szövetségnek. 2005-ben társaimmaal a szövetségen belül megalakítottuk az Építési Tagozatot, amelynek ma is az egyik vezetője vagyok.
 • 2009-ben a megalakult Magyar Építésügyi Technológia Platform, 7. fókuszterületének, Eljárások – Infokommunikációs Technológiák koordinátora vagyok.

 

TISZTSÉGVISELŐ VÁLASZTÁS jelöltek 2015.
Nem tagunk még?
Regisztráció
x