PMSZ hírlevél 2018. november

2018-11-16
 
 

A HÓNAP PROJEKTJE

Munkaerőpiaci kincs, ami nincs:
az önmotivált ember

Szakmai Teadélután – 2018. november 21.

Mit kapunk az önkéntes munka során, amit egy projektben nem? Mi hajt minket az önkéntesség felé, ami a projektmunkában nem? Miért áldozzák fel emberek a szabadidejüket, miközben a munkahelyükön alulmotiváltak és el nem kötelezetten dolgoznak. Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a novemberi teadélutánunkon.
Jelentkezzen honlapunkon!
 
 

Az autóipar fejlődési lehetőségei és korlátai
PMSZ Járműipari Klubnap - 2018. november 27.

A megalakult járműipari tagozat első klubnapján, olyan új trendekről beszélgetünk, mint elektromos közlekedés, önvezető autó, de szó lesz még az ágazat sikeressé tételének lehetőségeiről is. Az előadásokon kívül a panelbeszélgetésen Ésik Róbert, HIPA elnök és Pomázi Gyula, Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára vesz részt.
Jelentkezzen honlapunkon!

Pozitív Projektmenedzsment
Szakmai Teadélután - december 12.

A  PMSZ Női klub szervezésében a Pozitív Projektmenedzsment témában egy  előadással egybekötött beszélgetéssel zárjuk az évet.  Ennek keretében bemutatunk olyan gyakorlati példákat, ahol már  sikerrel alkalmazták ezt a módszert. A  karácsonyi készülődés és az ünneplés mellett bízunk benne, hogy ezzel a beszélgetéssel inspiráljuk a résztvevőket arra, hogy ezzel a szemlélettel tudjanak nézni a jövő kihívásai elé.  
Jelentkezzen honlapunkon!

Havi mustra - A felelősség hozzárendelési mátrixról

A novemberi bejegyzés a feladat- és hatáskör leírás jól bevált eszközéről, a felelősség-hozzárendelési mátrixról (Responsibilty Assignment Matrix, RAM), pontosabban annak talán legismertebb változatáról a RACI mátrixról szól. A RACI mátrix egyszerű, de nagyszerű eszköz, nem véletlen, hogy például ezt használják konzekvensen az információrendszer auditorok világában bibliának számító COBIT-ban és számos más helyen is, ahol a felelősséggel számolnak. Az egyszerűségnek azonban vannak következményei is.
Olvassa el a cikket a témáról!

Beszámoló a 30. Körkapcsolás Konferenciáról

Az októberi kiemelt rendezvényünk volt a 30. Körkapcsolás Konferencia, ami egy kisebb mérföldkőt jelent a konferenciasorozat életében. Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökének bevezető előadásában vissza is tekintettünk erre a 29 alkalomra. Az első Körkapcsolás konferencia 2003-ban volt, ahol a projektmenedzsmentet támogató eszközök témakörét járta körül és 15 évvel később, már a jövőbe tekintettünk. Bemutattuk, hogy a technikai-technológiai fejlődés hogyan éreztette hatását a szakmában, milyenek lesznek a jövő projektjei és hogyan dolgozik a projektmenedzserek fiatalabb generációja.
A rendezvényen készült videót itt tekintheti meg!
 

HAZAI PM HÍREK

Átadták az Év Projektmenedzsere Díjat


A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter miniszter úr fővédnöksége alatt álló elismerést idén Dr. Kertész Máté DXC programmenedzser vehette át.
Tovább >>
 

RENDEZVÉNYEK, KÉPZÉSEK

39. PM Műhely 

2018. november 15.
Döntéshozás elmélete és gyakorlata, alkalmazás a projektmenedzsmentben

BANKI IT PROJEKTMENEDZSER KÉPZÉS 2018

Jelentkezési határidő: 2018. november 14. 12.00
Milyenek az agilis és a dinamikus projektmenedzselési módok? Melyik hatékonyabb? Milyen kockázatai vannak az egyes típusoknak?

Brandépítés KKV-AKADÉMIA

Piac és Profit
2018. december 13.

Képzést indítanak:

Arany-alap Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., Piramis PM, Projektcoach Consulting Kft., ProMan Consulting Kft., Sprint Consulting Llc., Szinergia Kft.
A képzések PMSZ tagok számára 10%-os kedvezménnyel vehetők igénybe.
Impresszum:
Felelős szerkesztő: Dömötör Annamária
kommunikacio@pmsz.hu

© 2018 Magyar Projektmenedzsment Szövetség

1041 Budapest, Görgey Artúr út 73-75/b
www.pmsz.hu

Ezt a levelet azért kapta, mert feliratkozott a Magyar Projektmenedzsment Szövetség hírlevelére. Kérjük, hogy kövesse leveleinket, hogy időben értesülhessen rendezvényeinkről és szakmai híreinkről. Amennyiben mégis leiratkozna, ittmegteheti.

 

Hírlevél archívum: 2018

PMSZ hírlevél 2018. június
2018-06-04

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Projektkultúra fejlesztés Svájcban – esettanulmány, 1% a PMSZ-nek, Havi mustra az objektivitás dicséretéről, Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a NEXON...

PMSZ hírlevél 2018. május
2018-05-04

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Projektkultúra fejlesztés Svájcban – esettanulmány, PMSZ Közgyűlés, Havi mustra a projektmenedzsment állítólagos újrafeltalálásáról, 1% a PMSZ-nek, Bemutatk...

PMSZ hírlevél 2018. április
2018-04-03

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Konfliktuskezelés a projektekben, 1% a PMSZ-nek, Havi mustra az okostelefonnak a projektmenedzserre gyakorolt hatásáról, Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a...

PMSZ hírlevél 2018. március
2018-03-01

Hírlevelünk tartalmából: PM Szakmai Teadélután - Bemutatkozik Az év projektmenedzsere Díj tavalyi nyertese és projektje, 29. Körkapcsolás, PMSZ Pénzintézeti Tagozat klubnap, 1% a PMSZ-nek, Havi mustr...

PMSZ hírlevél 2018. január-február
2018-02-01

Hírlevelünk tartalmából: Legyen tagunk 2018-ban is!, Projektmenedzsment Körkép 2018, Egy agilis átállás kihívásai, Havi mustra - a projektmenedzsment helyi bajnokairól, Projektmenedzsment felkészültsé...

Összes hírlevél megtekintése
Nem tagunk még?
Regisztráció
x