PMSZ hírlevél 2018. szeptember

2018-09-20

 

A HÓNAP PROJEKTJE

2018. szeptember

30. Körkapcsolás Konferencia

2018. október 16.

Októberi kiemelt szakmai rendezvényünk ezúttal a jövőbe tekint: bemutatjuk, hogy a technológiai fejlődés hogyan érezteti hatását a szakmában, milyenek lesznek a jövő projektjei és hogyan dolgozik a projektmenedzserek legfiatalabb generációja. Egy-egy kiemelkedő, innovatív fejlesztés a projektmenedzsment eszközeivel és a digitalizáció világa milyen újabb lehetőségeket kínál mindehhez? Arra is keressük a választ, hogy a technikai változások milyen átalakulásokat hoznak a fejekben és az emberi kapcsolatokban.  A program zárásaként közönségünknek rapid workshopunkon lesz lehetősége megismerkedni az agilis módszer eszközeivel.
 

ERRŐL TUDNIA KELL!

IT BIZTONSÁGRÓL A PROJEKTEKBEN – KÖZÉRTHETŐEN

2018. SZEPTEMBER 6. 17.00

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután

Az IT biztonság minden projektvezetőt érint a pénzintézeti szektorban, és nem csak a projektvezetőket, hanem mindannyian találkozunk a témával, akik banki, pénzintézeti területen dolgozunk, vagy akár csak internetbanki, esetleg mobil alkalmazásokat használunk. Azért, hogy tudatosabban állhassunk hozzá ehhez az igen nagy területhez, három, a témában jártas szakembert kértünk fel egy kerekasztal beszélgetésre:
Papp Péter, CEO, Kancellár.hu
Benyó Pál, Senior információ biztonsági szakértő, ERSTE Bank Hungary Zrt.
Trifonov Gergely, CTO, BankZee
A beszélgetés moderátora: Dr. Bán András, a pénzintézeti tagozat vezetője
Gábor projektje  

Projektmenedzsment felkészültségi verseny 2018/2019 évad

A nagy sikerre való tekintettel Magyar Projektmenedzsment Szövetség idén is meghirdeti a Projektmenedzsment felkészültségi verseny. Az idén már negyedik alkalommal a projektmenedzsment szakma népszerűsítése érdekében megrendezendő versenyt tanuló és gyakorló kategóriákban írjuk ki. Az első feladatot 2018. október 3-án tesszük közzé a PMSZ honlapján, ezután 2019 márciusáig a honlapon havonta jelenik meg egy-egy feladatkitűzés. A feladat kitűzője által javasolt mintamegoldást a beadási határidő lejárta után közzétesszük a PMSZ honlapján. Részletek a honlapon.
 

HAZAI PM HÍREK

Havi mustra a projektmenedzsment szabványok honosításáról

Előfordulnak olyan esetek, amikor egy szabvány alkalmazását az egyetlen lehetséges és üdvözítő útnak próbálják beállítani, holott egy szabvány léte elvben senkit semmire sem kötelez. Szabvány kötelező alkalmazását csak jogszabály írhatja elő. Az is igaz viszont, hogy egy termékszabvány akár egy iparág sorsát is meghatározhatja…

Év Projektmenedzsere Díj

Idén szeptember 30-án éjfélig várják az Év Projektmenedzsere Díjra beérkező pályázatokat. A pályázat kiírója és a Díj adományozója a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla (PM Tábla), a projektmenedzsment szakmai szervezetek közössége, melynek Szövetségünk is tagja. Az eredményhirdetés időpontja a nemzetközi Projektmenedzsment világnaphoz kapcsolódóan várhatóan 2018. november 8-án lesz.  

Az év diplomamunkája pályázat 2018

A címre mindazok pályázhatnak, akik bármely felsőoktatási intézményben a 2017 vagy 2018 év során benyújtották és sikeresen megvédték magyar vagy angol nyelvű, projektmenedzsment témájú dolgozatukat, ahol projektmenedzsment módszereket és eszközöket alkalmaztak, illetve projektmenedzsment módszertan elméleti és gyakorlati tartalmakat, eredményeket mutattak be. A benyújtási határidő: 2018. szeptember 30.

Projektmenedzsmentről a VISZ programozó táborban

A VISZ 9 és 16 éves gyerekeknek szervezett Programozó Tábort a BME-n a nyár folyamán. A program színesítéséhez Szövetségünk is hozzájárult. Négy különböző csoportnak, közel 90 diáknak félnapos program keretén belül Cserna József PMSZ elnök beszélt a projektmenedzsmentről és arról, hogy csapatban hogyan lehet hatékonyabban dolgozni.

Átadták az ÉV CIO-ja és a Braun Péter-díjat

Idén is az INFOhajón, a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) hagyományos évadnyitó rendezvényén adták át az ÉV CIO-ja és a Braun Péter-díjat, melyet a 2016-ban elhunyt legendás vezetőjének emlékére alapított a szervezet.
Mindkét díjra egy a VISZ elnöksége által felkért zsűri tesz javaslatot, és a szövetség adományozza. A zsűriben az elnökség két tagja mellett független szakújságírók – a Bitport, a Computerworld és az IT Business képviselője –; szakmai szervezetek – az IVSZ, a PMI Budapest és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség – képviselője, valamint az előző év díjazottja vesznek részt.
Az idei pályázat kiírása az innováció, a digitalizáció és a termelékenység összefüggésire helyezte a hangsúlyt. A zsűri döntése nyomán a Szövetség Nagyné Agárdi Györgyinek, az Allianz Hungária Zrt. informatikai vezetőjének ítélte az Év CIO-ja díjat
 

Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a Bátkontroll Kft.

A Bátkontroll Kft-t 2008-ban négy cég alapította projekttársaságként az atomerőműi kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezésére szolgáló, Bátaapátiban megvalósuló, Nemzeti Radioaktívhullladék-tároló (NRHT) létesítése, kivitelezése kapcsán.
 

Kommunikációs munkatársat keresünk

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) munkatársat keres:  Kommunikációs munkatárs munkakörbe. A programok és aktivitások szervezése mellett fontosnak tartjuk a szakma minél szélesebb körű megismertetését mind az üzleti, mind a civil szférában. Részletek honlapunkon.
 

RENDEZVÉNYEK, KÉPZÉSEK

PMSZ Építési Tagozat klubnap

2018. szeptember 12.
PM nemzetközi elméletek és gyakorlatok összehasonlítása (PMI, IPMA, APM)

PMSZ Járműipari klubnap

2018. október 9.
Járműipari projektekhez kapcsolódó módszertani előadás

Projektmendzsment Fórum 2018

2018. szeptember 18.
Épületek & Technológia

Piac&Profit Konferencia

2018. szeptember 13.
Szervezetfejlesztés – 2018

Piac&Profit Konferencia

2018. október 3.
Ügyfélélmény – 2018
 

PMPub

2018. szeptember 12.
Perspectivism in Project Management – the facets of truth

Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

Langer Tamás egykori PMSZ elnökségi tagunk „Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben” című e-book-ja ingyenes letölthető a Panem kiadó oldaláról. A 2014-ben kiadott könyv példányai elfogytak, ezért a szerző célja a digitálisan közzétett verzióval az volt, hogy bárki számára elérhetővé váljon az ismeretanyag. A jelzett honlapon a könyv az eBook-ok között megtalálható, vagy elérhető közvetlenül itt.
 

Képzést indítanak:

Arany-alap Kft., ProMan Consulting Kft., Szinergia Kft., Projektcoach Consulting Kft., Sprint Consulting Llc.
A képzések PMSZ tagok számára 10%-os kedvezménnyel vehetők igénybe.

Impresszum:

Felelős szerkesztő: Tímár Irén
Magyar Projektmenedzsment Szövetség
kommunikacio@pmsz.hu
A hírlevélről történő leiratkozáshoz kattintson az alábbi linkre: leiratkozás

 

 

Ezt a hírlevelet azért kapta, mert Ön feliratkozott olvasónk.

Magyar Projektmenedzsment Szövetség
1041 Budapest, Görgey A. út 73-75/b fszt. 2.

 

Hírlevél archívum: 2018

PMSZ hírlevél 2018. június
2018-06-04

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Projektkultúra fejlesztés Svájcban – esettanulmány, 1% a PMSZ-nek, Havi mustra az objektivitás dicséretéről, Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a NEXON...

PMSZ hírlevél 2018. május
2018-05-04

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Projektkultúra fejlesztés Svájcban – esettanulmány, PMSZ Közgyűlés, Havi mustra a projektmenedzsment állítólagos újrafeltalálásáról, 1% a PMSZ-nek, Bemutatk...

PMSZ hírlevél 2018. április
2018-04-03

Hírlevelünk tartalmából: 29. Körkapcsolás, Konfliktuskezelés a projektekben, 1% a PMSZ-nek, Havi mustra az okostelefonnak a projektmenedzserre gyakorolt hatásáról, Bemutatkozik új szervezeti tagunk, a...

PMSZ hírlevél 2018. március
2018-03-01

Hírlevelünk tartalmából: PM Szakmai Teadélután - Bemutatkozik Az év projektmenedzsere Díj tavalyi nyertese és projektje, 29. Körkapcsolás, PMSZ Pénzintézeti Tagozat klubnap, 1% a PMSZ-nek, Havi mustr...

PMSZ hírlevél 2018. január-február
2018-02-01

Hírlevelünk tartalmából: Legyen tagunk 2018-ban is!, Projektmenedzsment Körkép 2018, Egy agilis átállás kihívásai, Havi mustra - a projektmenedzsment helyi bajnokairól, Projektmenedzsment felkészültsé...

Összes hírlevél megtekintése
Nem tagunk még?
Regisztráció
x