Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

20. Projektmenedzsment Fórum

Helyszín: Thermal Hotel Margitsziget, Budapest
Téma: Projektmenedzsment a gazdaságban
Előadó: -
2017-04-06 08:00 - 2017-04-06 18:00

A világ globalizációja és technológiák fejlődése alapvető változásokat kényszerít ki a szervezetek felépítésében és működésében, a szakemberek együttműködésében, a sikerekhez nélkülözhetetlen egyéni kompetenciák fejlesztésében. Az évente megrendezésre kerülő Fórum, ebben a jubileumi évben is lépést kíván tartani az alkotó-üzleti világ nemzetközi tendenciáival, segítséget nyújtva a projektmenedzsmentben érdekelt vezetőknek és szakembereknek az új megoldások megismerésében, a különböző szakmai kultúrák együttműködését befolyásoló kapcsolatok építésében, a személyes kompetencia fejlesztések kívánatos irányainak megismerésében. A Fórum a hazai- és nemzetközi tendenciák figyelembevételével, a legjobb gyakorlatok, tapasztalatok bemutatásával és megosztásával kívánja elősegíteni a projekt sikert támogató kompetenciák fejlődését, valamint a projektmenedzseri kapcsolati háló fejlődését, az egyéni felelősségvállalás és az ezzel összefüggő kölcsönös szakmai közösségi bizalom növekedését.

A huszadik, jubileumi Fórum kiemelt projektmenedzsment szakmai kérdései (melyek megvitatására szekció szerveződik):
• az államigazgatás kiemelt projektjei az olyan stratégiai jelentőségű, országos projektek munkáját, tapasztalatait tekinti át, mint az oktatás digitális megújítása, kiemelkedő, világszínvonalú sportesemények, nemzetközi kutatás-fejlesztési beruházások. A szekcióban várhatóan országos nagy projektek felelős vezetőinek megszólalása várható. A szekció szervezését Strommer Pál SZB tag vállalta, akit Hegyháti Péter SZB tag segíti a munkájában  
• innováció menedzsment szekció a startup- és nagyvállalati innovációs projektek tulajdonosi- és operatív felelősségi kérdéseivel foglakozik. A szekció szervezését Deák Csaba SZB tag végzi, akit Dervalics Ákos SZB tag segíti a munkájában. 
• a munka világának megatrendjei (Future of the Work) szekció, a technológiai fejlődés és a globalizáció hatására változó munka szervezetek, szakember kompetenciák, menedzsment módszertanok kérdésekkel foglalkozik (állás lehetőségek, szükséges kompetenciák, piaci tendenciák, szervezeti formák, motivációs megoldások). A szervezetfejlesztési-, módszertani- és HR kérdések bemutatásába, megvitatásába szociálpszichológusok, szociológusok, szervezetfejlesztők, fejvadászok, vállalati HR szakemberek is bekapcsolódnak. A szekció szervezését Török L. Gábor SZB tag végzi
• korszerű (state of art) projektmenedzsment megoldások szekció a legújabb menedzsment trendeket (PM 2.0, PM 3.0), felfogásokat (agilitás), módszertanokat/eljárásrendeket (portfoliómenedzsment) kívánja bemutatni. A szekció szervezését Szalay Imre SZB tag végzi.
• az egyéni személyiségtípusok (MBTI) meghatározásával és azok projektmenedzsmentbeli lehetőségeit megvitató workshop is megszervezésre kerül. A workshopot Bálint Ákos és Csanádi Péter SZB tagok szervezik

A Fórum a szakmai tapasztalatgyűjtés és kapcsolatépítés mellett lehetőséget nyújt a jövőbeli, stratégiai jelentőségű projekt tervek megismerésére és így az értékesítésért felelős szakembereknek is értékes információkkal szolgálhat.

A Fórum első felhívása a itt található található


A 20. Projektmenedzsment Fórum (2017. április 6 - Margitsziget) az állam- és közigazgatás PM problémái mellett, a szakmai legújabb eredményeit, a negyedik ipari forradalom munka világának PM igényeit, a hazai szakemberek PM elvárásait vitatja meg kiemelkedő szakemberek moderálásával. A Fórum jó lehetőség minden résztvevő számára a szakmai bemutatkozásra és a kapcsolatok építésére.

A Fórum végleges szakmai programja.

A jelentkezésre ez évben online formában nyílik lehetőség ezen az oldalon.

A PM Fórum hagyományainak megfelelően a 20. PM Fórumhoz kapcsolódóan is sor kerül egy kérdőíves kutatásra „A PROJEKTMENEDZSMENT HELYZETE ÉS TENDENCIÁI” címmel. Az eredmények a Fórum kerülnek megbeszélésre, majd az eredmények a szakmai egyesületek web oldalain mindenki számára hozzáférhetők lesznek. Kérjük, hogy töltse ki a kérdőívet és ajánlja ezt kollégáinak. A kérdőív eredményei jelentősen hozzájárulhatnak a projektmenedzsment szakma önismeretének, fejlődési lehetőségeink növeléséhez.

A kitöltendő kérdő elérhető. 

 

20. Projektmenedzsment Fórum
Nem tagunk még?
Regisztráció
x