Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

22. Projektmenedzsment Műhely

Helyszín: 1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.
Téma: Az agilis projektmenedzsment vezetői szemmel
Előadó: Szalay Imre és Véry Zoltán
2015-01-22 16:00 - 18:00

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a

22. Projektmenedzsment Műhelybe
2015.január  22-én (csütörtökön) 16 – 18 óra között
A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny,  I.em 110-es tanácstermébe

A 22. Műhely témája az agilis projektmenedzsment vezetői szemmel.   A Műhely Szalay Imre és Véry Zoltán bevezető gondolatai alapján vizsgálni kívánja az agilitás szükségszerűségét az üzletei környezet által meghatározott szervezetek működésében, rámutatva, hogy mindez milyen különbséget mutat vezetői kompetenciák (képességek és attitűdök) területén a hagyományos projektmenedzseri vezetői kompetenciákhoz képest. A Műhely választ keres az agilis projektmenedzsment esetén történő részekre bontás-integrálás kritikus kérdéseire, a projekt felügyelet és ellenőrzés vezetői képességeket érintő specialitásaira.

A Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :
1. Milyen igények, meggondolások, késztetések indítottak agilis projekteket a környezetben?
2. Valóban más-e a vezetési stílus az agilis környezetben, mint a klasszikus projektmenedzsment környezetben ? Mennyire tudatos a különbség, ha létezik ? Milyen jó példákkal lehet találkozni ?
3. Milyen módon integrálhatók (összehangolás) az agilis megoldás részfeladatai (fragmentáltság)? Milyen összehangolási problémák adódhatnak/adódnak projektmunka közben és átadás-átvételkor ?
4. Az agilis projektek controllingja milyen új feladatokat jelent, milyen képességeket kíván és milyen problémák adódnak?

Szalay Imre és Véry Zoltán által összeállított előkészítő blog olvasható a http://blog.mfor.hu/projekt oldalon.

A Projektmenedzsment Műhely munkájába minden érdeklődő előzetes regisztrációt követően (e-mailben történő regisztráció a gpronay@procompass.hu címen), ingyenesen részt vehet. A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára).

22. Projektmenedzsment Műhely
22. Projektmenedzsment Műhely22. Projektmenedzsment Műhely22. Projektmenedzsment Műhely
Nem tagunk még?
Regisztráció
x