Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

41. Projektmenedzsment Műhely

Helyszín: BME Tanszék, Infopark (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2., I. ép. B. szárny, I.em 110-es tanácsterem)
Téma: Az „okos” gép és a projektmenedzsment
2019-04-25 16:00 - 18:00

A HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, együttműködve a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékével és a Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszékével szeretettel hívja az érdeklődő kollégákat a 41. Projektmenedzsment Műhelybe.

Dátum: 2019. április 25-én (csütörtökön) 16 – 18 óra között
Helyszín: A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék inforparkbeli (1117. Bp. Magyar Tudósok Körútja 2.) I. ép. B. szárny,  I.em 110-es tanácstermébe

A 41. Műhely témája „Az „okos” gép és a projektmenedzsment”. A Műhely beszélgetés a technológiai fejlődés eredményeinek felhasználását, a használat következményeit vizsgálja a projektmenedzsmentben azzal a céllal, hogy a Műhely beszélgetés hozzájáruljon a legkorszerűbb eszközök projektekbeli felhasználásához és ezzel a hatékonyság, sikeresség növeléséhez. A témát a Műhely résztvevői  választották ki és a bevezető blog megírására illetve bevezető előadás megtartására Kerékfy Pált kérték fel.

Műhely beszélgetés az alábbi kérdések megválaszolásával kívánja a témát áttekinteni – megvitatandó kérdések :

  • Hogyan befolyásolja a projektmenedzser munkáját az adatelemzés fejlődése? Tud segíteni a hihetetlen mennyiségű információt gyorsan feldolgozó és elemző gép a munkájában? Mi az előnye annak, ha eltűnnek a korlátok ezen a területen, vagyis tetszőlegesen sok és változatos adatból tudunk gyorsan következtetéseket levonni?
  • Mi a hatása a szenzorok terjedésének? Hogyan tudjuk hasznosítani a projektben használt eszközökből kinyerhető rengeteg működési információt?
  • Hogyan tudjuk a mesterséges intelligencia eszközeit felhasználni a lehetséges összes forrásból (projekten belüli, cégen belüli, nyilvános, IoT- eszközökből származó) származó információ elemzésére? Hogyan segíti ez a projektvezetőt az optimális döntések villámgyors meghozatalában?
  • Milyen mértékben vannak “okos” géppel automatizálható folyamatok a projektekben? Mit tudunk a szoftverrobotra bízni? Milyen mértékben kap szerepet a projektekben az RPA (robotic process automation), ami a bankok és biztosítók üzlet folyamataiban már bizonyította az alkalmasságát?
  • Lesz szoftverrobot (RPA) kolléga a projektekben? Milyen feladatokat bízunk rájuk? Lesz esetleg irányító (vezető) szerepe?

Kerékfy Pál által összeállított, előkészítő blog itt olvasható.

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és érdeklődni a gpronay@gmail.com címen lehet.
A Műhely munkájába való részvétellel 2 PDU (Professional Development Unit) pont szerezhető (PMP minősítettek és minősítésre készülők számára)

41. Projektmenedzsment Műhely
Nem tagunk még?
Regisztráció
x