Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

ITB CLUB EXTRA: IT SZÜRET

Helyszín: Egri Korona Borház (Demjén)
Téma: Informatika a szőlőtőkék között
Előadó: -
2017-10-09 09:00 - 2017-10-10 09:00

Fővédnök: Deutsch Tamás, miniszterelnöki biztos
Védnök: Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője

Tradicionálisan a mezőgazdaság számított az ország húzóágazatának, s méltán vált világhírűvé a makói hagyma, a szegedi paprika, a szürke marha, a racka juh, az akácméz vagy a kadarka, és hosszan folytathatnánk még a sort...

Anno a lakosság jó része élt a mezőgazdaságból, de mára a helyzet megváltozott. A tekintetben is, hogy a gazdáknak már nem kell folyamatosan kinn tartózkodniuk a mezőn, vagy benn lenni az istállóban ahhoz, hogy tudják, mi történik szűkebb pátriájukon. Hiszen ott vannak az okos szenzorok, a különféle precíziós gépek, no meg a drónok a szántók felett. Valóságos digitális cunami érte el a mezőgazdaságot, aminek köszönhetően az IT az agrárszektor valamennyi szegmensébe beszivárgott. Nem beszélve a generációváltásról! A fiatal gazdák már IoT-ről, felhőszolgáltatásokról, mobilapplikációkról beszélgetnek. Egyre többen ismerik fel annak szükségességét, hogy a hatékony termeléshez, tenyésztéshez, versenyképességük megtartásához és hosszú távú növeléséhez nem elég a föld és a traktor, szükség van a digitalizációra is. Csak így lehet olcsóbban és jobb minőséget előállítani.

S ha már az állami szereplők, a gazdák és az ICT-cégek triumvirátusával elmélyedünk az intelligens mezőgazdaság világában, akkor az elméleti ismereteket rögtön át is ültethetjük a gyakorlatba: szüretelni invitáljuk a hazai ICT-társadalmat! Októberi kihelyezett ITB Clubunkkal hagyományt szeretnénk teremteni. Nemcsak az évről évre ismétlődő közös szüreteléssel, hanem az azt kísérő szakmai, mezőgazdasági–informatikai programmal is.

Helyszín: Egri Korona Borház (Demjén)
Időpont: 2017. október 9-10.

A PMSZ tagjainak a szervezők a részvételi díjból 25% kedvezményt biztosítanak.

További részletekről a rendezvény aloldalán tájékozódhat! 

ITB CLUB EXTRA: IT SZÜRET
Nem tagunk még?
Regisztráció
x