Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

PMI Tisztújító Közgyűlés

Helyszín: KPMG székház, 1139 Budapest, Váci út 31.
Téma: PMI Tisztújító Közgyűlés
2015-03-25 16:00

A PMI Budapest, Magyar Tagozat Közgyűlése az Alapszabály előírásai szerint egy évre választja meg az egyesület tisztségviselőit. Az idei tisztújítás időpontjaként az Elnökség 2015. március 25. 16:00-ra tűzte ki, a választást előkészítő Jelölő Bizottság tagjaként pedig Czibók Zoltánt és Kovács Dánielt kérte fel. A Jelölő Bizottság feladata a jelöltté válás feltételeinek meghatározása, ami a hagyományok szerint csak a PMI Budapest, Magyar Tagozat egyesületi tagsághoz kötött. A korábbi években hatályos Alapszabályunk három éves elnökségi ciklusokat írt elő. Korábban az anyaszervezet PMI elvárásainak megfelelve, a Magyar Tagozat Közgyűlése éves tisztségviselői időszakokat fogadott el az Alapszabályunkban. A korábbi Közgyűlés több tagja jelezte azonban, hogy egy ilyen civil szervezet életében nem szerencsés a túlzottan gyakori vezetőségváltás. A 2012-ben megválasztott tisztségviselők a korábbi gyakorlat szerinti három évre vállalták el a megbízatást, bár jogilag a felhatalmazásuk csak egy évre szól.

A fentiek szellemében a Jelölő Bizottság megkérdezte az Elnökség és a Számvizsgáló Bizottság jelenlegi tagjait, hogy vállalják-e a következő egy évre is a teendőket, amire a kérdezettek részben igenlő választ adtak, így az idei választáson a jelöltek között szerepelni fognak korábbi elnökségi tagok is. Mindezek mellett több elnökségi tag jelezte, hogy az eredeti három éves vállalását kitöltve más irányú elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni a további önkéntes munkát az elnökségben.

Jogilag nyitva áll az út minden olyan tagtársunk tisztségviselőként történő jelölésére, akit jelölnek, és aki megfelel a jelöltté válás feltételeinek. Kérjük tehát azokat, akik úgy gondolják, hogy további jelölteket látnának szívesen egyes tisztségviselői posztokra, töltsék ki a jelölési formanyomtatványt legkésőbb 2015. február 28-ig. Jelölteket a következő tisztségekre lehet jelölni: elnök, titkár, elnökségi tagok, számvizsgáló bizottsági elnök, számvizsgáló bizottsági tagok. Jelölni természetesen később, akár a PMI Budapest, Magyar Tagozat Közgyűlésen is lehet, de ekkor nem garantálhatjuk, hogy a jelölttől bekérhető lesz a szükséges tisztséget elfogadó nyilatkozat.

Az Alapszabály korábbi és módosított változatai elérhetőek a honlapunkon.

PMI Tisztújító Közgyűlés
Nem tagunk még?
Regisztráció
x