Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

30. Körkapcsolás

Helyszín: Ericsson, 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.
Téma: Jövőtrendek a projektmenedzsmentben - Technológiai projektek, újgenerációs projektmenedzserek
2018-10-16 13:00 - 18:00

A rendezvényről készült videónkat itt tekintheti meg.

Technikai újdonságok, interaktív tábla, agilitás és jövőbe mutató trendek a 30. Körkapcsolás Konferencián. Októberi kiemelt szakmai rendezvényünk ezúttal a jövőbe tekint: bemutatjuk, hogy a technológiai fejlődés hogyan érezteti hatását a szakmában, milyenek lesznek a jövő projektjei és hogyan dolgozik a projektmenedzserek legfiatalabb generációja. Egy-egy kiemelkedő, innovatív fejlesztés a projektmenedzsment eszközeivel és a digitalizáció világa milyen újabb lehetőségeket kínál mindehhez? Arra is keressük a választ, hogy a technikai változások milyen átalakulásokat hoznak a fejekben és az emberi kapcsolatokban.  A program zárásaként közönségünknek rapid workshopunkon lesz lehetősége megismerkedni az agilis módszer eszközeivel.

Szövetségünk évente két alkalommal rendezi meg a szakmának és laikusoknak egyaránt szóló nagyszabású Körkapcsolás Konferenciát, amin a projektmenedzsment aktuális, érdekfeszítő kérdéseit járjuk körbe, lehetőséget teremtve a tagoknak és vendégeknek, hogy előadások és kötetlen beszélgetések keretében gyakorlati eredményeken keresztül lássák a projektmenedzsment szakma helyzetét, és képet kapjanak annak határterületeiről is.

Az esemény időpontja:
2018. október 16. 13:00 - 18:00

Az esemény helyszíne:
Ericsson, 1117. Budapest, Magyar tudósok körútja 11.


A 30. Körkapcsolás előadói:

Csépányi Tamás: Hogyan készült? A CTRL

Csépányi Tamás, a T-Systems Magyarország Zrt. szenior projektmenedzsere. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte Gazdaságinformatikusként, 2014 óta dolgozik kisebb megszakítással a T-Systems Zrt-nél.
Nevéhez fűződik 2 hazai és 2 nemzetközi outsourcing projekt, egyenként több mint 1 milliárd forintos nagyságrendben, több teljes adatközpont kiépítés, valamint a hazai piacon egyedülálló, a T-Systems zászlóshajó IT Biztonsági terméke, a CTRL biztonsági operatív központ kialakítása is. Állandóan kihívásokat keres, így munkájában is mindig a kreatív és újszerű megközelítésekre törekszik. Szereti kombinálni a különböző projektvezetési módszertanokat a projektjei során, keresve a lehető legjobb megoldásokat. Speciális területe a termékfejlesztés, innováció; újabban az Ipar 4.0 hullámba csatlakozva egy egyedi, ipari környezetben működő valós idejű pozíciókövető rendszer fejlesztésén dolgozik csapatával. Jelmondata: „Gondolkozz másképp”.”
 

Az előadás rövid tartalma: "Betekintést nyújtok a CTRL szolgáltatás kialakításának projektmenedzsment oldali kihívásaiba. Személyes filozófiámon keresztül rávilágítok a projekt megvalósítása során előkerült problémákra, kihívásokra, illetve az arra adott válaszokra."

 

Tordai Balázs:  Projekt 4.0

Tordai Balázs multinacionális gyártóknál és tanácsadóknál szerzett tapasztalatait jelenleg az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) -ben szakmai vezetőként kamatoztatja.
Eredetileg pedagógusként diplomázott. Pályafutása elején a pénzügyi területekre koncentrált, majd a kormányzati / rendvédelmi ágazat infokommunikációs megoldásainak nemzetközi szakértője lett.
Az Ipar 4.0 témakörrel a hazai projektek elindulása óta foglalkozik. Vezetésével jött létre az IVSZ Ipar 4.0 almunkacsoportja. A GINOP 1.1.3-16 projektben a kkv-k digitalizációs felkészítését  és  a tervezési feladatokat  irányítja.
Szabadidejét a természetben búvárkodással, kerékpározással, túrázással tölti. Unokái és családja örömére gyakran a konyhában éli ki alkotó szenvedélyét.

Az előadás rövid tartalma: Szinte minden aspektusból megvilágították már az Ipar 4.0 lehetséges hazai hatásait, de arról még nem sok szó esett, hogy ez hoz-e bármi újat a projekt-piac és a projektmenedzserek életébe. Az előadás egy többezer kkv-t megmozgató projekt kezdeti tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. Tordai Balázs az IVSZ előadója szerint sok szempontból a projekt szakembereknek is van mit készülniük  az ipar 4.0 fejlesztési projektek esetén a nagyvállalatoknál és a kkv környezetekben egyaránt.

Leveli András: Kollaboráció 4.0, avagy a "holnap" kihívásai megoldhatók a "tegnap" eszközeivel?

Géptervező mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd 2008-ban csatlakozott az LSK csapatához, ahol az iskolai interaktív termékek során szerzett értékesítési és műszaki tapasztalatokra alapozva 2010-ben azt a feladatot kapta, hogy térképezze fel a B2B szektor együttműködésen alapuló munkafolyamatait, vizsgálja meg azok informatikával történő támogathatóságát és fejlesszen ki egy, olyan interaktív vizuál-kollaborációs megoldás-családot, amely előmozdítja a vállalatoknál a kollaborációs kultúra fejlődését, illetve a munkafolyamatok hatékonyságát. Jelenleg az ipari digitalizációhoz szervesen kapcsolódó M2MR koncepció népszerűsítésén, illetve az „okos tárgyaló”, mint komplex kollaborációs ökoszisztéma kifejlesztésén dolgozik, ahol minden eszköz mindennel valós időben képes kommunikálni, ezzel is támogatva a kollaborációs folyamatokat.

Serrano Viktor: Hogyan változtatja meg a jövő mobilitása a ma fejlesztéseit?

Viktor az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán végzett mérnök informatikusként. Pályáját szoftverfejlesztéssel (főleg webalkalmazások) és informatikai rendszerek építésével kezdte. 2011-ben csatlakozott a Robert Bosch Kft. csapatához fejlesztőként. A 2013. és 2016. között megrendezett Go-Kart, Go-Bosch! versenysorozat technikai-, majd később teljes projekt vezetője lett. Ezzel párhuzamosan 2014-től csapatvezető, 2015-től csoportvezetői pozíciót töltött be vezetőt támogató rendszerek fejlesztésében. 2017. óta csoportvezető automated driving területen.

Az előadás rövid tartalma: Az előadás során betekintést nyerünk a ma és a jövő mobilitásába. A mobilitás változásán keresztül a fejlesztés kihívásaiba. Bepillantunk az autóiparban megjelenő agilis fejlesztési módszertanokba és feltesszük a kérdést: Vajon az agilitás minden jövőbeni kihívásra megoldást ad?

Németh György Valentin : Scaled Agile @Utility

Szakmai tapasztalat: BIG4 üzleti tanácsadás – vállalati működési hatékonyság , KKV vezető. Nagyvállalati szervezetfejlesztési projektek/programok irányítása.
Vállalati oldali iparágak: közmű, IT. Lean-Six Sigma Green belt, PMP
Agilis tapasztalat: E.ON „New Way of Working” globális program elindítása és magyarországi megvalósításában való IT oldali irányítás.
SAFe alapú Scaled Agile bevezetés a magyar E.ON szervezetben
E.ON Hungária SCRUM alapú agilis működés bevezetése az IT kapcsolódású projekt portfolio-ban.
Stratégiai szintű Agilis Coach, SAFe 4.5 tanácsadó.

Az előadás rövid tartalma: Az E.ON 2016 év elejétől nemzetközi program keretében indítottja útjára a SCRUM működés, majd a Scaled Agile elterjesztését a szervezetben. A szervezeti adottságokból fakadóan az üzleti területek és az IT összhangjának és hatékony együttműködésének megteremtése volt az elsődleges feladat. Az előadás ezt az utat, ennek fő állomásait, tanulságait és aktuális állapotát hívatott bemutatni.

Szabó Edit: Közösségi munkavégzés online is! Milyen mindennapi munkavégzést segítő digitális rendszerek vannak és mik a buktatóik?

Pályáját a MediaSales online- és médiaügynökségnél kezdte, a Citibanknál az online marketing területért felelt, majd az OTP Bank Digitális Értékesítési igazgatójaként a cég online stratégiáján dolgozott, ahonnan a Microsofthoz vezetett az útja, mint digitális marketing lead. Jelenleg a Bare International nemzetközi piackutató cég európai marketingvezetője, ahol 52 országért felel. Hat éve oktat főiskolai MBA-képzésen és digitális mesterkurzusokon, illetve rendszeres előadója a szakma legnagyobb konferenciáinak, mint az Internet Hungary vagy az Evolution. Időről-időre támogat alapítványokat online startégiai és kommunikációs szempontból. Az idei évvel felkerült a Forbes 30 sikeres fiatal 30 alatt listájára, illetve a nemzetközi Customer Experience Network 30 under 30 listájára is.

Horváth Balázs: Agilitás mint a jövő útja Scrum a gyakorlatban - tervezzünk app-ot! 

2005-ben szerezte PMP© (Project Management Professional), 2006-ban CSM (Certified Scrum Master) képesítését, ez utóbbit közvetlenül Ken Schwaber, a Scrum egyik megalkotója által tartott kurzuson. Több mint 15 évnyi magyarországi és külföldi projekt- és cégvezetési tapasztalata – melyben ugyanúgy van luxusipar, videojátékok és telekommunikáció, mint nemzetközi multi és startup is – lehetővé teszi, hogy a nehéz elméleti anyagot valós helyzetekkel alátámasztva adja át. 2009 óta oktatja a kurzusain résztvevőket egyrészt a prediktív és az agilis módszertanokra, másrészt a PMI vizsgáira való felkészülésre. Állandó megbízásai vannak az Egyesült Királyság, Ausztria, Lengyelország és Magyarország oktatási cégeitől és vállalataitól, egyike azon kevés itthoni trénereknek, akiknek a tudása exportképes a fejlettebb projektvezetési kultúrával rendelkező nyugat-európai kliensek számára is.

2015-ben, Magyarországon az elsők között szerezte meg ACP bizonyítványát, hogy aztán 2017-ben, az országban elsőként indítson felkészítő kurzusokat. Energikus, modern és közvetlen előadásmódja biztosítja, hogy a résztvevők a tudás mellett inspirációt és karrier-iránymutatást is kapnak. Korábbi oktatásain (prediktív és adaptív módszertanokat is számolva) közel 1000 fő vett részt, ebből több mint fele külföldön.

Részvételi díj:

A PMSZ / PMI Budapest, Magyar Tagozat / IPMA tagoknak díjtalan.
Tagsággal nem rendelkezőknek a részvételi díj 25 000 Ft.

PDU pont:

A rendezvényen való részvételért 5 PDU pont jár.

Parkolás:

A Tüskecsarnok mélygarázsában, az Infopark épületében, az épületcsoportok előtti utcákon ingyenesen, illetve a közeli Kopaszi-gát őrzött szabadtéri parkolójában, ahonnan csupán pár perc séta az Ericsson épülete.

További információ:

A rendezvénnyel kapcsolatban további tájékoztatást kérhet a rendezveny@pmsz.hu címen.

 

Az esemény kiemelt támogatója:

Az esemény arany fokozatú támogatója:

Az esemény támogatója:

Médiapartner:

     

 

Szakmai támogatók:

    

30. Körkapcsolás
30. Körkapcsolás30. Körkapcsolás30. Körkapcsolás
Kapcsolódó PMSZ Tudástár anyagok
Töltse le kapcsolódó anyagainkat


Projekt Forradalom 4.0
Szerző: Tordai Balázs, IVSZ Feltöltés dátuma: 2018.10.23
CTRL
Szerző: Csépányi Tamás, T-Systems Feltöltés dátuma: 2018.10.23
Scaled Agile @ Utility
Szerző: Németh György Valentin, E.ON Feltöltés dátuma: 2018.10.23
Közösségi munkavégzés online is
Szerző: Szabó Edit, Bare International Feltöltés dátuma: 2018.10.23
Fintech
Szerző: Pereczes János, MKB Fintechlab Feltöltés dátuma: 2018.10.23
Nem tagunk még?
Regisztráció
x