Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. február

Helyszín: KPMG székház, 1134 Budapest, Váci út 31.
Téma: A BuBi projekt
Előadó: Auer Gábor, T-Systems partner
2015-02-18 17:00 - 19:00

Rendezvény beszámoló

A megszokottnál is nagyobb érdeklődés kísérte a februári teadélutánt. A megjelenteket köszöntő PMSZ elnök, Cserna József,  aktuális és jól választott témaként jelentette be a  Bubi projekt ismertetését.

A jól felépített prezentációban Auer Gábor, a projekt vezetője beszélt a “Bubi” 2014 szeptember 8-al történt megvalósításáról. Átfogó ismertetést hallhattunk az eredményesen működő projekt előzményeiről, céljairól, kihívásairól és tanulságairól.

A sikeres MOL Bubi közbringarendszer megrendelője a BKK volt, a nyertes konzorcium a T-Systems Magyarország Zrt. és Csepel Zrt., akik a Közbringa Kft. projektcéget, a rendszer üzemeltetőjét közösen alapították.

Az előadáson elhangzott prezentáció elérhető: https://prezi.com/bcqin_objp21/bubi/

 

Rendezvény bevezető

Bubi (Budapesti bérbicikli rendszer)

2014. szeptember 8-án sikeresen elindult a MOL Bubi, Budapest közbringarendszere. A „Bubi”, vagyis a közbringa hálózat olyan közlekedési csomópontokban elérhető, bárki számára ingyen vagy minimális díjért igénybe vehető, sűrű hálózati lefedettségű „egyéni közösségi közlekedési eszköz”, amely most Észak-Amerika, Ázsia és Európa egyes országai után nálunk is végre igénybe vehető. A MOL Bubi közbringarendszer 76 gyűjtőállomásból és 1100 kerékpárból áll.

A közbringarendszer elindításával új fejezetet nyitódott a budapesti közösségi közlekedésben. Célja, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. Budapest Fővárosa 2008-ban hozott döntést a budapesti közbringarendszer létrehozásáról, a feladattal a Parking Kft.-t bízta meg. Megszületett a döntés a hetvenhat gyűjtőállomás helyszínéről, majd a Parking Kft. internetes pályázatot írt ki arra, hogy mi legyen a neve. A több ezer beérkezett javaslat közül a zsűri ötöt választott ki, ezekből az internetezők a MOL Bubira szavaztak.

2013-ban lezajlottak a tenderek a kerékpárok és a többi szükséges eszköz gyártására, 2014 tavaszára pedig elkészültek a gyűjtőállomások és az almazöld biciklik is. Az éles üzem indulása előtti két hónapban kétezer felhasználó vett részt a nyilvános próbaüzemben, ők tesztelték a szolgáltatást. Ennek célja volt, hogy a nagyközönség csakis tökéletesen működő MOL Bubi közbringarendszert vehessen birtokba.

Teadélutánunkon Auer Gábor (T-Systems partner), a projekt vezetője fog beszélni a Bubi projekt céljairól, kihívásairól, tanulságairól.

A rendezvény PMSZ és PMI tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információ: rendezveny@pmsz.hu

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. február
Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. februárProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. februárProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. február
Nem tagunk még?
Regisztráció
x