Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. szeptember

Helyszín: KPMG székház, 1134 Budapest, Váci út 31.
Téma: A BKIK Lakásügyi Kerekasztal Fórum javaslatai a korszerű lakhatás előmozdítására a 2015-2020-ig terjedő időszakra
Előadó: Dr. Sztranyák József BKIK IFHV Elnök, a Magyar Ingatlantanács elnöke; Kovács János ügyvezető, Bankorg Kft., a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége elnökségi tagja
2015-09-02 17:00 - 19:00

Rendezvény beszámoló

dr. Sztranyák József előadása letölthető innen.

Kovács János előadása letölthető innen.

A rendezvény lobby anyaga letölthető innen.

A rendezvényen került sor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ingatlan szakosztálya által létrehozott Lakásügyi Kerekasztal Fórum által összeállított, a Fórum által kidolgozott Javaslat a korszerű lakhatás előmozdítására a 2015-2020 időszakra bemutatására, melyet a Fórum elnöke Dr. Sztranyák József ismertetett.

A szakmai javaslat kidolgozásában több mint 20 szakmai szervezet vett részt, több mint 40 szakértővel. Az elkészített anyagban megfogalmazottak az ingatlanszakma (és a hozzákapcsolódó szakterületek) egységes álláspontját tükrözik, abban nem jelennek meg az egyes szervezetek és csoportok egyéni sajátos érdekei. Ezt a bemutatót követő vitán a jelenlévő ingatlanos szakemberek is elismerték.

A Lakásügyi Kerekasztal Fórum anyaga a helyzetfeltárás során szerzett tapasztalatok alapján javaslatot tesz egy bérház építési program megindítására.
Megfogalmazza, hogy

  •  mit jelent a maga a bérház,
  • számításokkal alátámasztja a program életképességét,
  • milyen lehetőségek vannak a program megvalósítására,
  • melyek a követelmények a fenntarthatóság szempontjából a bérházakkal szemben és
  • melyek a szükséges jogi lépesek, és a szükséges jogszabályi módosításosokat.

Az előadást kiegészítette Kovács János előadása, aki a program megalapozásának, finanszírozhatóságnak számításait végezte el.
Az előadások után élénk vita keletkezett a program magalapozottságát bemutató pénzügyi modellről, azonban a jelenlévő nagyszámú ingatlannal foglalkozó szakember elismerte, hogy az anyag hasznos, szakmailag magalapozott.
Az anyagot a BKIK eljuttatja mind az állami vezetéshez, mind a nagyobb önkormányzatoknak, mert ennek a megvalósítása a politikai szándékon, akaraton múlik csak.

Rendezvény bevezető

A PMSZ Építési Tagozata és az MTÉP 7. Eljárások – Infokommunikáció fókuszterülete a következő rendezvényét a PM Szakmai Teadélután keretein belül tartja.

A szeptemberi Szakmai Teadélután előadásán a BKIK Ingatlan Osztályának szervezésében az Ingatlan Kerekasztal Fórum javaslataira kerül sor a korszerű lakhatás előmozdítására a 2015-2020-ig terjedő időszakra.

A BKIK Ingatlan Kerekasztal Fórum által elkészített dokumentum a lakhatás problémakör megoldásához kíván hozzájárulni. Az előadást, a program bemutatását, az annak kidolgozását vezető Dr. Sztranyák József, a BKIK Ingatlan osztály, valamint a Magyar Ingatlan Tanács elnöke tartja. A program alátámasztásául szolgáló számításokról Kovács János, a Bankorg Kft. ügyvezető igazgatója számol  be.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ingatlan szakosztálya vezetésével 22 társadalmi szervezet dolgozta ki a lakhatás kérdéskörét, javaslatot a 2015-20 időszakra.

A kidolgozott dokumentum megoldásként a bérlakás építési programra tesz javaslatot. A javaslat nem az egyes szerveztek részérdekeit képviseli, hanem minden közreműködő szervezet által elfogadott koncepciót dolgozott ki.

Reméljük, mire az előadás megtartásra kerül, az anyag már nyomtatásban is elérhetővé válik.

Dr. Sztranyák József ismerteti a programot, beszámol annak az előkészítéséről, Kovács János pedig a program pénzügyi megalapozásáról ad tájékoztatást.

A rendezvény PMSZ és PMI Magyar Tagozat tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az állandó nagyszámú érdeklődés miatt a jelentkezési helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük, rendezvényünkre akkor jelentkezzen, ha részt tud venni! Részvétel lemondás esetén kérjük, küldjön értesítést legkésőbb a rendezvény előtti napon!

További információ: rendezveny@pmsz.hu

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. szeptember
Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. szeptemberProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. szeptemberProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2015. szeptember
Kapcsolódó PMSZ Tudástár anyagok
Töltse le kapcsolódó anyagainkat


A Lakásügyi Kerekasztal Fórum javaslatai a Fenntartható lakáspolitika terén
Szerző: Dr. Sztranyák Józse,Kovács János Feltöltés dátuma: 2015.09.02
A BKIK Lakásügyi Kerekasztal Fórum javaslatai a korszerű lakhatás előmozdítására a 2015-2020-ig terj
Szerző: Dr. Sztranyák Józse,Kovács János Feltöltés dátuma: 2015.09.02
Nem tagunk még?
Regisztráció
x