Ön egy archívumban található cikket olvas.
x

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2016. január

Helyszín: KPMG székház, 1134 Budapest, Váci út 31.
Téma: Pulit a Holdra - Öt és fél év krónikája
Előadó: Dr. Pacher Tibor, a Puli Space alapítója és vezetője
2016-01-20 17:00 - 19:00

Rendezvény bevezető

A Google Lunar XPRIZE (GLXP) egyedülálló technológiai világversenye a Hold robotokkal való felderítésének új, olcsó módszereinek fejlesztésére ösztönzi a kihívásban résztvevőket, akiknek 2017. december 31-ig kell – legalább 90%-ban magánerőből finanszírova – eljuttatni űrszondájukat a Holdra. A megmérettetésben még 13 ország 16 csapata állja a sarat a kezdeti 29-ből, köztük a magyar Puli.

Az egyedi kialakítású űrpuli prototípusa sikeresen vizsgázott már a marokkói sivatagban, a Mauna Keán, Hawaii Nagy Szigetén, és a kaunertali sziklagleccseren is. A Puli önkéntesekből álló csapata jelenleg az űrképes modell terveinek véglegesítésén és a Holdra jutás biztosításán dolgozik, és mindent megtesz, hogy Magyarországot képviselve a világon negyedik nemzetként küldjön egy robotot égi kísérőnkre. A Puli Holdra jutása hazánk számára óriási elismerést és presztízst jelentene, hiszen a világ három vezető hatalma mellett egy kis ország, Magyarország lenne a következő a sorban.

A rendezvény PMSZ és PMI Magyar Tagozat tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A nem tagoknak a rendezvény látogatása 1 alkalommal ingyenes. A következő részvételnél azonban szükséges vagy a tagsági díj befizetése (bővebb részletek itt), vagy 5000Ft-os részvételi díj befizetése.

Az állandó nagyszámú érdeklődés miatt a jelentkezési helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért kérjük, rendezvényünkre akkor jelentkezzen, ha részt tud venni! Részvétel lemondás esetén kérjük, küldjön értesítést legkésőbb a rendezvény előtti napon!

További információ: rendezveny@pmsz.hu

Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2016. január
Projektmenedzsment Szakmai Teadélután 2016. januárProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2016. januárProjektmenedzsment Szakmai Teadélután 2016. január
Kapcsolódó PMSZ Tudástár anyagok
Töltse le kapcsolódó anyagainkat


 Pulit a Holdra - Öt és fél év krónikája
Szerző: Dr. Pacher Tibor, a Puli Space alapítója és vezetője Feltöltés dátuma: 2016.01.20
Nem tagunk még?
Regisztráció
x