Az elnökség

Cserna József, IPMA A
Cserna József, IPMA A

Elnök - Magyar Projektmenedzsment Szövetség

1985-ben az ELTE progremtervező matematikus szakán végeztem. Az azóta eltelt időben több hazai és külföldi cégnél töltöttem be vezető pozíciót. (Paksi Atomerőmű, Bechtel, Budapesti Értéktőzsde, Synergon, Eurobroadband, Expertive) Több mint 20 éve foglalkozom projektmenedzsmenttel. Sok éven keresztül vezettem hazai és nemzetközi csapatokat, szervezeteket, amelyek projektorientált működést valósítottak meg. Több évet töltöttem az USA-ban és dolgoztam több nyugat-európai országban komplex nagy beruházási és IT projekteken.

Fő szakmai területeim: vezetői tanácsadás, projektkultúra-fejlesztés, és szervezetfejlesztés. 2001-ben alapítottam meg az Expertive Kft.-t, amely mint független tanácsadó cég a portfolió-, program- és projektmenedzsment, illetve a vezetői tanácsadás területén tevékenykedik azóta is sikeresen.

2003-ban Magyarországon először szereztem meg az International Project Management Association nemzetközi minősítő rendszerében a legmagasabb IPMA A szintet jelentő „Projektek igazgató” címet.

2002 óta vagyok tagja a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökségének, és 2005 óta pedig a szervezet elnöke.

bővebben
bezár
Boros Áron
Boros Áron

Elnökhelyettes

Az egyetemi évek után 1998-ban csatlakoztam az OTP Bankcsoport kötelékébe. 2010-ig főosztályvezetőként a Kereskedelmi Banki Divízió különböző területeit vezettem. 2004 óta az OTP Hungaro-Projekt ügyvezetője vagyok. Munkatársaimmal a legmegfelelőbb megoldást keressük a céges és startup partnerek számára a projektfinanszírozás, innováció- és pénzügyi kockázatmenedzsment területein. A társaság tevékenysége szorosan kapcsolódik az európai uniós projektmenedzsment tevékenységhez.

Fő szakterületeim a vállalati folyamatmenedzsment, vállalati pénzügyek és vállalatértékelés mellett a szervezetfejlesztés, regionális expanzió és az értékesítés menedzsment.

A közép-kelet-európai régióban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban saját tanácsadói hálózattal rendelkező OTP Hungaro-Projekt nemrégiben mutatta be B2B programtervét, amely Magyarországon egyedülálló módon a startupokat és a céges partnereket kapcsolja össze.

Az OTP Hungaro-Projekt további speciális szolgáltatásai közé tartozik:

  • Teljes körű pályázati szolgáltatás az EU Strukturális Alap és H2020 támogatásokra
  • Pénzügyi és tranzakciós tanácsadás
  • Pénzügyi kockázatkezelés és menedzsment
  • Innováció-menedzsment
  • Konzorciumi projektfejlesztés Magyarországon és a balkáni régióban
bővebben
bezár
Kiss Mihály
Kiss Mihály

Elnökhelyettes

2001-ben végeztem mérnök-informatikusként, szakmai pályámat  mérnökként kezdtem, majd néhány év elteltével váltottam a projektmenedzsment szakma irányába.

2008 áprilisában csatlakozotam a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. projektmenedzsment csapatához, ahol nagy komplexitású, stratégiai projektek vezetése mellett a PM szervezet egyik szakmai csoportjának vezetését láttam el.

2011 óta a központi Projektmenedzsment szervezet vezetője vagyok, immár a T-Systems Magyarország Zrt. színeiben, ami magában foglalja a T-Systems elődszervezeteinek projektmenedzsment kompetenciáit.

Jelenlegi fő feladataim az Ügyfelek folyamatos magas szintű kiszolgálásának biztosítása mellett az integrált projektmenedzsment kultúrának és szolgáltatásnak a fejlesztése.

2013-ban megszereztem az IPMA A, az „okleveles projekt igazgatói” minősítést. Rendszeres résztvevője vagyok a hazai projektmenedzsment fórumoknak.

bővebben
bezár
Fodor Andrea
Fodor Andrea

Elnökhelyettes

1991-ben végeztem a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, de Business Coach diplomával (BKF, 2011), és team coach képesítéssel is rendelkezem.

Vezetőként főkönyvelői, kontrolling igazgatói, program-menedzseri, valamint befektetési szolgáltatási területeken gazdasági vezetői pozíciókban dolgoztam.

Később, 2003 és 2009 között projektvezetőként és tanácsadóként vettem részt több informatikai és pénzügyi projekten.Szakmai pályafutásom során kb. 25 nagyobb, és több kisebb projektben vettem részt, szponzorként, projektvezetőként, program menedzserként, szakmai vezetőként, üzleti felelősként, illetve szakértőként, tanácsadóként.

Vezetőként mindig foglalkoztatott a vezetéselmélet. A projektek során többször is volt alkalmam tehetséges, lelkes és belülről motivált csapatokkal komoly értéket létrehozni.

Ugyanakkor számtalanszor találkoztam azzal, hogy túlterhelt, alulmotivált és a változásokkal szemben ellenálló csapatokkal milyen nehéz a célokat elérni. Projektvezetőként azt is megtapasztaltam, hogy mi kell ahhoz, hogy hatalom és vezetői eszközök nélkül eredményeket lehessen elérni. 

2012 óta az ebből nyert tapasztalatokat kamatoztatva a Projektcoach Kft. keretein belül kollégáimmal együtt a cégek projektmenedzsment kultúrájának fejlesztését, a támogató környezet megteremtését, ehhez kapcsolódóan a minél nagyobb értékteremtéshez szükséges szemlélet erősítését, és a projektekben dolgozók személyi és szakmai  fejlődését támogatjuk.

bővebben
bezár
Klimkó Gábor
Klimkó Gábor

Elnökhelyettes

1984-ben végeztem az ELTE programtervező matematikus szakán. 2003-ban nyertem el a PhD fokozatot vezetés-szervezés témában az akkori Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) jogelődjénél, a Gazdálkodástani Doktori Iskolában. 1991 óta vagyok az MTA Információtechnológiai Alapítvány vezető tanácsadója, 2004 óta oktatok részállásban BCE Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek tanszékén.

Projektmenedzsmenttel 1991 óta foglalkozom, oktatóként, trénerként és gyakorló projektvezetői-projekttagi minőségben is. Elsősorban a központi közigazgatás informatikai alkalmazás és infrastruktúra fejlesztési projektjeire volt és van rálátásom, a kicsi (pár millió forintos) a nagy (milliárdos) nagyságrendig. 2011 óta rendelkezem Project Management Professional (PMP) minősítéssel. Aktív tagja vagyok mind a PMSZ-nek, mind a PMI Budapest Chapter-nek.

A PMSZ elnökségi tanácsadójaként – az ad-hoc feladatokon túl - én látom el az ISO 21500 szabvány Magyar Szabványügyi testületnél folyamatban levő honosítási projektjében a PMSZ képviseletét, illetve az akadémiai szférában történő tevékenységeink előkészítésében és lebonyolításában veszek részt.
 

bővebben
bezár
Varga Brigitta
Varga Brigitta

Elnökhelyettes

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának elvégzése után a „szakmát” a legnagyobb magyar tulajdonú kommunikációs ügynökségnél a Café Communications-ban kezdtem, majd 12 évig fejlesztettem. Ügyfélkapcsolati vezetőként stratégiai tanácsadással, márkaépítéssel, integrált kommunikációs projektek menedzselésével foglalkoztam, majd  a cég new business tevékenységének fejlesztésében vettem részt.

2014 őszétől független tanácsadóként márkák építésével és kommunikációs támogatásával foglalkozom.

A Magyar Projektmenedzsment Szövetséghez 2014 februárjában csatlakoztam mint Elnökségi tanácsadó. Kommunikációs szempontból nagyon izgalmas és kihívásokkal teli terep . Feladatom a szövetség tevékenységének minél szélesebb rétegek felé történő megismertetése, illetve  a projektmenedzsment határterületeinek bekapcsolása a   projektmenedzsment kultúrába.


 

bővebben
bezár
Ódorné Kovács Ildikó
Ódorné Kovács Ildikó

Titkárságvezető

Szervezői diplomát (1986) és Közgazdasági diplomát JPTE (1998) szereztem. Szervezetfejlesztési projektek vezetésével foglalkoztam az EON Hungária Zrt.-nél 1998-2006-ig.

Ezután vállalkozóként a tevékenységem fő profilja a készségfejlesztő tréningek tartása és a vezetési tanácsadási szolgáltatások nyújtása cégeknek, cégvezetőknek, elsősorban vezetői készségség fejlesztés és szervezetfejlesztés témakörökben.

Projektmenedzsmenttel 1998 óta foglalkozom mint projektvezető, és mint tréner is. Többéves projektvezetői gyakorlat után kidolgoztam egy 2 napos szimulációs projektmenedzsment tréninget, hozzátartozó kézikönyvvel. Ez már több cégnél is sikerrel működött, és hozzájárult a projekt szemlélet gyakorlati alkalmazásának bevezetéshez.

2004 óta vagyok tagja a PMSZ-nek, és a titkárságvezetői feladatokat 2009 óta látom el.


 

bővebben
bezár
Nem tagunk még?
Regisztráció
x